sitene türk bayrağı

   


Ramazan Alkan
al.ramazan@hotmail.com
İLHAN ÖZCAN MI ? DAVUT OYMAK MI ?
17/05/2013

İLHAN ÖZCAN MI ? DAVUT OYMAK MI ?

 

Her seçim döneminde renkli ve hareketli günler yaşayan Acıpayam 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde bir ilki daha yaşayacak.

 

Denizli’nin büyükşehir olması dolayısıyla Acıpayam merkeze bağlı beldeler mahalleye dönüşeceğinden mevcut belediye başkanlıkları muhtarlıklara dönüşecek olması sebebi ile belediye başkanlığı tek olacak ve Acıpayam’dan idare edilecek.

 

Seçmen sayısı 45.000’lere yükselecek. Her seçim öncesi ve sonrasında yapılan seçim kritikleri vatandaşların gündemlerini meşgul ediyor.

 

Her siyasi partinin kendine özgü seçim stratejisi var. Aday belirleme yöntemleri farklı,vatandaşların ve siyasi kulislere bakıldığında en fazla adayın önümüzdeki seçimlerde AK Parti’den olacağı gözlemleniyor. Acıpayam Belediye başkanlığı için AK Parti’den Davut oymak ve Yüksel Sürücüoğlu’da kendine has taktikleri ile seçim startını vermiş görünmekte.

 

CHP’de öncelikli isim İlhan Özcan olarak anılmakta, CHP ilçe yönetimi işadamı İlhan Özcan’a aylar öncesinden adaylık teklifini götürmüş ancak İlhan Özcan yazılı bir açıklama ve resmi olarak adaylık konusunda net bir şey söylememiş durumda.

Ancak kendisi, ben bu yola çıktım kadrom ve çalışma arkadaşlarım hazır ben Allah nasip ederse Acıpayam Belediye başkanlığına talibim diyerek mütevazi bir şekilde konuşmaktadır.

 

Şuan seçimlere 10 ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen BEN ADAYIM diyebilen ancak 4 isim öne çıkmaktadır.

Kalan süreçte “Evet bende adayım” diyen veya Adaylıktan çekilenler olacaktır. Kesin olan bir şey yok fakat  Darıveren Belediye Başkanı Davut Oymak AK Parti’den çıkacak adaylara nazaran bir adım daha ön planda gözükmekte, Darıveren’de mevcut belediye başkanlığı görevini başarılı bir şekilde devam ettiren Davut Oymak 2004 yılından bu yana 2 dönemdir hizmet vermekte.

Darıveren belediye başkanlığı görevi süresince bir çok ilçede bulunmayan hizmetleri beldeye kazandırarak yaptıklarıyla halkın taktirini kazanmış her dönemde isminden söz ettirmektedir.

Acıpayam Belediyesi 38 köy 13 beldesi ile beraber düşünüldüğü zaman Davut Oymak siyasi birikimi ve tecrübesi ile Darıveren Kasabasında yaptıkları göze alındığı zaman Acıpayam gibi büyük bir ilçe imkanlarıyla daha çok hizmet yapacağı halk tarafından konuşulmakta, diğer taraftan bu dönemde ismi geçen isimler tecrübeli ve belediye başkanlığı görevi verilirse hepsi bu görevi layıkı ile yerine getirecektir.

 

Yüksel Sürücüoğlu. Yıllardır siyasetin içinde güler yüzlü ve sempatik tavırları ile her siyasi dönemde en ön planda olmuş Demokrat Parti ilçe Başkanlığı HAS Parti kurucu ilçe başkanlığının yanı sıra halen Acıpayam Ziraat Odası Meclis Başkanlığı görevinde bulunaktadır.

Demokrat parti geçmişi ele alındığında ve şuan AK parti saflarında siyaset yapan Yüksel Sürücüoğlu ismi de halk arasında sıkça söylenmekte, geçtiğimiz aylarda AK Parti’den Belediye Başkan Adaylığını açıklamış durumda.

 

Sefer Demir, 2013 yılın ilk ayında yaptığı basın açıklamasıyla flaş bir çıkış yapan Sefer Demir’de bu yarışta olduğunu göstermiş durumda.

Yine AK Parti'den konuşulan ve her fırsatta adaylık çalışmasını sürüdüren Fahri Urhan bey var. Devlet memuru olması dolayısıyla vakti geldiğinde o da adaylığını açıklayacaktır.

Yine Veteriner Hekim Emin Okkaya'da geçtiğimiz aylarda aday olacağını açıklayan isimlerdendi.

 

MHP kulislerinde ise net bir isim ön plana çıkmamakla birlikte MHP ilçe yönetimi 2014 yılı yerel seçimlerinde Acıpayam belediye başkanlığı konusunda oldukça iddialı konuşmalar yapmakta lakin her hangi bir aday adı zikredilmemektedir.

 

CHP kanadında ise en güçlü İsim İlhan Özcan siyasi birikimi İl Genel meclisi Üyeliği Acıpayam Ticaret Odası Başkanlığı Acıpayamspor ve daha bir çok Acıpayam sivil toplum kuruluşlarında görev yapmış ve her görevi layıkı ile yapmaya hazır bir isim olarak göze çarpmaktadır.

İlhan Özcan toplumda her kesim tarafından benimsenen siyasi ayrım gözetmeyen vatandaşların düğünlerinde bayramlarında cenazelerinde mutlaka halkın içinde halkın yanında olan bir isim.

Mütevazi kişiliği ile Acıpayam çevresinde marka olmuş bir isim. CHP kulisleri partileri için en iyi tercihleri yaptıklarından emin ve oldukça iddialı görünmekteler.

Yapılan anketlerden de İlhan Özcan birinci gelmiş durumda.

Görüldüğü üzere İlhan Özcan siyasi ayrım yapmadığı kişiliği itibari ile Acıpayam Belediye Başkanlığında en öncelikli isim görünmektedir. Vatandaşlar arasında AK Partiden Davut Oymak, CHP’den  İlhan Özcan çekişmesi Acıpayam Belediye başkanını belirleyecektir, şeklinde anılmaktadır.

RAMAZAN ALKAN
Gazeteci

Acıpayam Gazetesi.com



7148 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KISSADAN HİSSE ! - 30/06/2018
KISSADAN HİSSE !
TEŞEKKÜRLER ! - 17/05/2016
TEŞEKKÜRLER !
BU YAZI AĞAÇ DİKTİRİR - 06/07/2015
BU YAZI AĞAÇ DİKTİRİR
BU BAYRAM İÇİM SIZLADI ! - 19/05/2015
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Ama akıllarda bazı soru işaretleri kaldı.
DÜNYA FANİ İMİŞ ! - 09/05/2015
DÜNYA FANİ İMİŞ !
ACIPAYAM’IN TEK UMUDU ! - 18/02/2015
ACIPAYAM’IN TEK UMUDU !
ACIPAYAM’LI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI - 25/01/2015
ACIPAYAM’LI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAĞINA GELİRMİŞ ! - 09/12/2014
İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAĞINA GELİRMİŞ !
BU DEFA ACIPAYAM'LI OLSUN ! - 13/11/2014
ACIPAYAM’LI BİR MİLLETVEKİLİMİZ NEDEN OLMASIN !
 Devamı
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam128
Toplam Ziyaret6593772