sitene türk bayrağı

   


Ramazan Alkan
al.ramazan@hotmail.com
ACIPAYAM ADAYLARI KONUŞMAYA BAŞLADI !
05/11/2012

ACIPAYAM ADAYLARI KONUŞMAYA BAŞLADI !

 

Acıpayam halkı önümüzdeki yerel seçimlerde aday olabilecek olan kişilerin isimlerini telaffuz etmeye başladı.

 

2009 yerel seçimlerinin üzerinden geçen süre 4 yıla yaklaşmak üzere.

 

Daha önceki köşe yazımda belirttiğim gibi seçim süresi yaklaştıkça heyecanda artmaya başladı.


Şu anda kimin seçileceğinden ziyade kimin aday olacağı konuşuluyor. Siyasi kulislerde bir çok isim telaffuz edilirken, bu ismi geçen kişilere sorulduğunda ise konu hakkında net bir şey söylemiyor.

 

Yani piyasada dolaşan isimler genellikle varsayım üzerinde konuşuluyor.

Hal böyle olunca net olarak şu kişi aday diyemiyoruz. İsmi geçen kişilere sorduğumuzda ise onlarda kesin dille bir şey söylemekten kaçınıyorlar.

 

Daha önce yazdığımda en çok konuşulan iki isim vardı şimdi bu sayı üçe çıktı.

 

İLHAN ÖZCAN, DAVUT OYMAK VE SEFER DEMİR

 

AK Parti içinden bir çok aday çıkabileceği bilinirken ilk öne çıkan isim Darıveren Belediye Başkanı DAVUT OYMAK oldu. Oymak, Acıpayam’dan belediye başkanı adayı mısınız ? sorularına ise inşallah cevabı veriyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’ne bakıldığı zaman ise artık İLHAN ÖZCAN’ın adaylığı kesin gibi görünüyor. İlçe yönetimi ve partililer İlhan Özcan ismi üzerinde mutabık kalmış gibi duruyor. Yine İlhan Özcan’a CHP’den Acıpayam’dan Belediye Başkan adayı mısınız diye sorulduğunda ise her zamanki gibi sempatik tavırlarıyla “bana bu makama layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum” diyor.

 

Acıpayam Gazetesi.com web haber sitemize yaklaşık bir ay önce gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Şener Şakır’ın iddialı sözleri de Acıpayam siyasetine hareketlendirdi.

 

Şakır, “Belediye Başkan adayımız çok tecrübeli ve herkes tarafından çok sevilen iddialı bir isim. Bu seçimi kesinlikle biz kazanacağız” sözleri üzerine adayın kim olduğu tahminleri yapılmaya başlandı.

 

MHP İlçe Başkanı Şakır’ın sır gibi sakladığı ismin kim olduğunu sorduğumuzda ise “İsim telaffuz etmek için daha erken. Yıpranmasını istemiyoruz. Bunun için biraz daha beklemek gerek” sözleri de meraklıları KİM OLABİLİR ? diye düşünceye sevk etti.

 

Siyasi merakı olan kişiler ise kendilerince bu sorunun karşılığını buldular ve ismi telaffuz etmeye başladılar bile. MHP’NİN ADAYI SEFER DEMİR diye lanse etmeye başladılar.

 

Sefer Demir ismi Acıpayam’da her partide konuşulabilir elbette. Çünkü Acıpayam ilçesinde üç dönem Belediye Başkanlığı hizmeti vermiş bir kişi.

Seveni de olabilir sevmeyeni de. Ancak bunlar Sefer Demir’in Acıpayam’a kazandırdığı yatırımları unutturmaz.

 

İlçede son dört yıla baktığımızda neler yapıldığını düşünmek istiyoruz. Ancak gözümüzün önüne gelen üç-beş konudan başka bir şey yok. Nedir bunlar. Acıpayam’da olması gerekenlerin yerine olmaması gerekenlerdir.

 

En akılda kalıcı olanı da Belediye Başkanı ile Belediye Meclisi üyelerinin sürtüşmesi neticesinde Acıpayam’ın zarar gördüğüdür.

Kimin haklı kimin haksız olduğunu vatandaş çok iyi bilmekte ve zamanı gelince bunun cevabını verecektir. Yani seçim zamanında kim çalışmadıysa KIRMIZI KARTI gösterecektir.

 

ÜÇ YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜR !

 

Siyasi kulislerde bir de şu konu konuşulmakta ve güzel bir örnek verilmektedir. Sınavlarda üç yanlış bir doğruyu götürüyor. Bu kuralı seçimlerde de görebiliriz, denilmektedir.

 

Diğer taraftan iktidar partisi AK Partiden Belediye başkanlığına aday olabilecek potansiyel isimler arasında FİKRET GÜMÜŞ ismi geçmektedir. Kendisi ilçenin sevilen iş adamlarından aynı zamanda başarılı bir İl Genel Meclisi Üyesi’dir. Köy ve kasabalarımıza gelen yatırımlarda adeta dinamo görevi yapmaktadır. Hatta Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde yapılan seçimlerde üyelerin tamamının oyunu alması da bir tesadüf değildir.

Belde Belediye başkanları ve köy muhtarları ile birebir diyalog halinde olan bir isimdir. Hangi köyün neye ihtiyacı olduğunu bilen ve o ihtiyacın giderilmesi için uğraş veren kişidir. Bu konu da sürekli köylerde vatandaşlarla iç içe olması önemlidir.

 

Yine AK Parti ilçe başkanı Hüseyin Dağ ismi de son dönemlerde yükselmeye başladı. Başarılı bir iş adamı olan Dağ, aynı zamanda ilçe teşkilatını güçlendirerek önümüzdeki seçimlerde AK Partinin daha yüksek başarı sağlaması için belde ve köylerde önceki dönemlerden daha fazla çalışmalar yapmaktadır. Dinamik, atak ve girişimci bir kişi olan Dağ’ın ismi de anılmakta.

 

Darıveren eski belediye başkanı KADİR TIKAÇ ismi de zaman zaman AK Parti’den aday olacak isimler arasında olduğu konuşulmakta.

 

Daha önceki yazımda da belirttiğim devlet memuru olan bir kişinin de adaylığı gündeme gelmişti. FAHRİ URHAN’da her an ben adayım diyebilecek bir kişi olarak anılmaktadır. Fahri bey aynı zamanda hemşehrimiz sayılmaktadır. İlçemizde önemli bir kurumda görev alan Fahri bey komşu ilçemiz Gölhisar ilçesindendir. Ancak Acıpayam'ın geleceği için parlak fikirleri, akılcı projeleri ve önemli yatırımların gelmesi için donanımlı ve birikimli bir kişiliğe sahiptir.

 

YÜKSEL SÜRÜCÜOĞLU ismi ise son günlerde daha fazla teleffuz edilmekte. Kendisi HAS PARTİ İlçe Başkanlığı yapmış geçmişte de siyasi birikimi olmuş bir kişi.

Mali Müşavir olan Sürücüoğlu HAS Parti döneminde aktif olarak çaba harcamıştı. Geçmiş dönemde de belediye başkan adaylığı söz konusu olan ve konuşulan isimdi.

 

ANKET MESELESİ

 

Geçtiğimiz ay içerisinde kesin olarak kimler tarafından yaptırıldığı bilinmeyen bir anket yapıldı. Acıpayam ve çevresinde yapılan anketin sonucu ise bir çok kesim tarafından merak edilmekte. Ancak bazı duyumlara göre bu yapılan ankette bir kişinin % 72 ile ön plana çıkacak olması.

 

Bu tür anketlerin gerçeği yansıtmadığını artık herkes biliyor. Anketçiler kimi isterse onu ön plana çıkarmayı iyi biliyor.

Buna güzel bir örnek vermek istiyorum. Geçmiş dönemlerde Serinhisar’da dönemin belediye başkanı bir anket yaptırdı ve bu anketi seçim süresince gazetelerde milletin gözüne sokar gibi yayınlattı.

Çünkü ankette kendisi birinci görünmekteydi. Seçim süresince bu anketin sonuçlarına sığındı.

Peki sonuç ne oldu. Dördüncü sırada görünen isim İKİ ARTI BİR YAPTI.

Yani ankete göre dördüncü sırada görünen Hüseyin Gemi birinci sırada görünen kişinin aldığı oyun iki katından fazlasını aldı. Demek ki anketlere güvenmemek lazım.

 

Son olarak şunu da dip not olarak ilave edelim. Bu belirtilen isimler kendileri bir açıklama yaparak adaylıklarını açıklamadıkları sürece sadece potansiyel aday olarak anılacaktır.

 

Saygılarımla.

 

RAMAZAN ALKAN 

Gazeteci

Acıpayam Gazetesi.com

Kurucusu



10503 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Yoldan geçen herkes aday olmamalı     12/11/2012 15:52

Yapılacak yerel seçimler acıpayam özelinde sınırlı değildir sadece..büyükşehir olmakla birlikte acıpayam sınırları dahilinde oy verecek olan seçmen artış göstermiştir..bu noktada Acıpayam ovasına hakim olan, en ücra köylerdeki insanaların bile ismini duyduğu kişi ancak Acıpayam'ı yönetebilir.. bu noktada Acıpayam ovasında sorun herhangi bir vatandaşa adı geçen her kimse o seçilecektir..Yeşilyuva bld. başkanına dikkat etmeniz de fayda olacağı düşüncesindeyim...
alp yiğit

     08/11/2012 10:42

her zamanki gibi güler yüzü ve sempatik tavırları ile "BANA BU MAKAMI LAYIK GÖRDÜĞÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM" HELAL OLSUN SANA İLHAN ÖZCAN BÜYÜK ADAMSIN
orhan yılmaz

     06/11/2012 19:56

HER NEKADAR ÜÇ YANLIŞ BİR DOĞRU GÖTÜRSEDE SEÇİLECEK ADAYLARIN İÇERİSİNDE HULİSİ ŞEVKANIN ÖN PİLANDA OLACAĞINA İNANIYORUM YİRMİ DOKUZ MART 2009 DA ALDIĞI OY UNUTULMAMALI.
HASANHUSEYİNKARAN KARAN

3 Yanlış Bir Doğru :)     06/11/2012 14:40

3 Yanlış, 1-Ahmet Cankardeş 2- Hüseyin Erdem, 3- Gökhan Selek. Tek Doğru olarak da hulusinin kendini gözükmekte anladiğim kadarı ile ama onunda doğruluğu tartışmaya açıktır. Kendi gibi güzide adamlarından kurtulmamıza az kaldı. Sabretmek lazım. Ak parti onu tekrar aday gösterecek kadar basiretsiz değildir umarım. Onca içlerindeki cehval ve yakışıklı insna varken. Yazık olur Yoksa. Sokağa kendi başına çıkıp vatandaşlarınının içine karışamayan birisine tekrar aday göstermek fazla fantazice olur.
ToRoS BeY

Yazarın diğer yazıları

KISSADAN HİSSE ! - 30/06/2018
KISSADAN HİSSE !
TEŞEKKÜRLER ! - 17/05/2016
TEŞEKKÜRLER !
BU YAZI AĞAÇ DİKTİRİR - 06/07/2015
BU YAZI AĞAÇ DİKTİRİR
BU BAYRAM İÇİM SIZLADI ! - 19/05/2015
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Ama akıllarda bazı soru işaretleri kaldı.
DÜNYA FANİ İMİŞ ! - 09/05/2015
DÜNYA FANİ İMİŞ !
ACIPAYAM’IN TEK UMUDU ! - 18/02/2015
ACIPAYAM’IN TEK UMUDU !
ACIPAYAM’LI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI - 25/01/2015
ACIPAYAM’LI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAĞINA GELİRMİŞ ! - 09/12/2014
İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAĞINA GELİRMİŞ !
BU DEFA ACIPAYAM'LI OLSUN ! - 13/11/2014
ACIPAYAM’LI BİR MİLLETVEKİLİMİZ NEDEN OLMASIN !
 Devamı
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam255
Toplam Ziyaret6593899