sitene türk bayrağı

   


Ramazan Alkan
al.ramazan@hotmail.com
ADAYLIKTA İKİ İSİM ÖNE ÇIKTI
15/08/2012

İLHAN ÖZCAN VE DAVUT OYMAK BİR ADIM ÖNE ÇIKTI

ACIPAYAM’DA SİYASET ISINIYOR

Her seçim döneminde renkli ve hareketli günler yaşayan Acıpayam yeni bir seçim virajına girmeye hazırlanıyor. Seçim öncesi ve sonrasında günlerce hatta aylarca dillerde dolaşan seçim kritikleri vatandaşın gündemini meşgul ediyor.

Normal şartlarda 2014 yılı Mart ayında yapılması gereken mahalli seçimlerin bu defa öne çekilmesi gündemde. 29 Mart 2009 tarihinden bu yana yani 3.5 yılı geride bıraktığımız Belediye Başkanlığı seçimleri için artık geri sayım başladı gibi görünüyor.

 Her siyasi partinin kendine göre seçim çalışma stratejisi var. Aday belirleme yöntemi var. Yine 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmasından dolayı mahalli seçimlerin normal tarihinin öne çekilmesi siyasilerin gündemini hareketlendirecek gibi görünüyor.

Siyasi partiler normal süresinden yaklaşık olarak 6 ay kadar öne çekileceğini tahmin ettikleri mahalli seçimlerin tarihi için isim de konulmaya başlandı ve 2013 YILI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI yapılacağı tahminleri de yapılmaya başlandı.

 Hal böyle olunca da her siyasi parti kendi içinde mahalli seçimlerin 2013 yılı sonunda yapılacağı hesapları üzerinden çalışma taktikleri geliştirmeye başladı.

Siyasi kulislere bakıldığı zaman ise en fazla adayın AK PARTİ’DEN OLACAĞI da öne çıkıyor.

Mevcut ve eski Belediye Başkanları, Daire ve Kurum Amirleri, Memurları, Siyasi kimliği bulunanlar, Tüccar ve İş Adamlarından oluşan 10’UN ÜZERİNDE aday adayının AK PARTİ'DEN aday olmayı düşündüğü gelen bilgiler arasında.

Yine bunun yanı sıra durum ve ortam yoklamasına göre ADAYIM diyecek olanları da hesaba katarsak bu sayı 15'E KADAR YÜKSELİYOR.

İlçemizde görevli bir devlet memuru haricinde hiç kimse ben adayım demiyor ancak çalışmalarına ve performanslarına bakıldığında ise her an EVET BEN DE ADAYIM diyebilecek gibi duruyorlar.

Bu saydığımız örnekleri çoğaltmak mümkündür. Fakat son bir yıl içinde siyasi kulislere ve aday olabilecek isimlere bakıldığı zaman ise az önce yazılan devlet memurunun haricinde BİR KİŞİNİN EVET BEN ADAYIM DEDİĞİNİ görüyoruz.

Darıveren Belediye Başkanı Davut Oymak'ın yakın çevrelerine göre her türlü şartlarda ben Ak Pati'den ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞINA talibim dediği gelen bilgiler arasında bulunmakta.

Elbette başka adayım diyecek olanlar da olacaktır ve adayım deyipte geriye çekilenler de olacaktır. Bu tahminlere de eksiltmek ve çoğaltmak mümkündür. Ancak seçimlere iki yıl varken BEN ADAYIM DİYEBİLMEK DE HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR yorumları ortaya çıkmaktadır.

Ancak şöyle bir durum daha var ki, ilçemizde görev yaptığını söylediğimiz devlet memuru yakın çevresine, ilçe ve il yönetimine adaylığını söylemiş olduğu da duyumlar arasındadır. Fakat son bir yıl içinde siyasi kulislere ve aday olabilecek isimlere bakıldığı zaman ise BİR KİŞİNİN EVET BEN ADAYIM DEDİĞİNİ görüyoruz.

Ak Partiye baktığımızda her aday gizliden çalışma taktiği içinde görülmektedir. CHP’ye, MHP’ye ve diğer siyasi partilere baktığımızda ise onlarda elbette aday çıkaracağız düşüncesindeler. CHP’LİLER İLHAN ÖZCAN’A İKNA EDECEK.

CHP’ye bakıldığında net bir sim yok. ANCAK BİR KİŞİYİ İKNA ÇALIŞMALARI VAR.

CHP içinden yükselen seslere bakıldığında ise ADAYIMIZ TEK OLSUN AMA SAĞLAM OLSUN düşünceleri hakim.

Partililer ve yönetim kurulu üyeleri ise İLHAN ÖZCAN’ı İKNA EDECEĞİZ diyorlar.

Hatta bir çok kişiye göre de aslında geçen dönemki adaylık İlhan Özcan’ın hakkıydı diyenlerde çoğunlukta.

Yani seçim süresince gecemizi gündüzümüze katarak seçilmesini sağladığımız Belediye Başkanımız bir başka partiye geçmesin denilmekte ve İlhan Özcan isiminin bu yönden çok önemli olduğu vurgulanmakta.

MHP’ye baktığımız da ise onlardan da en az 4-5 adayın çıkabileceği görülmekte. MHP’de kendine göre seçim çalışmalarına başlamak istiyor ve güçlü bir adayla seçimlere katılma düşüncesi hakim.

Görülen o ki en fazla Belediye Başkanı Adayının AK PARTİ’DEN çıkacağı. Beldelerin kaldırılması Denizli’nin büyükşehir olması durumları ise hala netlik kazanmış değil. Tabiî ki bu konu da çok önemli Beldelerin ve Köylerin Mahalle statüsüne dönüştürülmesinin iktidar partisine avantajı ve dezavantajı da olacaktır.

Her siyasi partinin hesaplarında bu maddede var. Herkes kendi lehine dönüştürebileceği şekilde bu konuyu işleyecek.

Yani koyun can, kasap et derdinde.

RAMAZAN ALKAN

Gazeteci-Yazar

ACIPAYAM GAZETESİ.COM



7705 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

     08/11/2012 10:43

İLHAN ÖZCAN, İLHAN ÖZCAN,İLHAN ÖZCAN............................................
orhan yılmaz

RAMAZAN BAYRAMI     18/08/2012 16:40

ÇOK DEĞERLİ ACIPAYAMLI KARDEŞLERİM!!! BİR RAMAZAN AYININ HİTAMI (İÇİNDE BULUNDUĞU AYIN İSMİYLE ANILAN VE GAFLETE DÜŞEREK İSMİNİ ULUHİYETTEN UZAKLAŞTIRARAK ŞEKER!!! BAYRAMI OLARAK KONULMAYA ÇALIŞILAN ANCAK) BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN OLDUKÇA MANEVİ DEĞERİ YÜKSEK OLAN BİR RAMAZAN BAYRAMINA DAHA ULAŞMIŞ BULUNMAKTAYIZ. BU GÜNLERE ULAŞMAMIZI SAĞLAYAN YÜCE ALLAH'IMIZA (CELLE CELALÜH) SONSUZ KERELER HAMD-Ü SENALAR OLSUN. RAMAZAN AYINDA YAPILMIŞ OLAN DUALARI VE İBADETLERİ YÜCE ALLAH (C.C.) KABUL BUYURSUN. BAYRAMLAR, YAŞANAN SEVİNÇTİR COŞKUDUR. BİRLİK-BERABERLİK VE DOSTLUKLARIN EN ÜST SEVİYEYE ÇIKTIĞI-COŞTUĞU, KÜÇÜKLERİN SEVİNDİRİLDİĞİ BİR ZAMANDIR. BAYRAMLARDA KÜSLÜKLER GİDER BARIŞ GELİR ESENLİK VE HUZUR GELİR. BU VESİLE İLE KALBİMDEN YANSIYAN TÜM SAMİMİYETİMLE MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINIZI EN İÇTEN DUYGULARIMLA KUTLAR HEPİNİZİ SELAM SEVGİ VE SAYGILARIM İLE KUCAKLARIM…
FAHRİ URHAN

     17/08/2012 02:26

RAMAZAN ABİ İYİ HOŞ-GÜZELDE BİRAZ YAZILARIN EDEBİ OLSUN ÇOK AVAMCA OLUYOR.AMA YİNEDE TEBRİK EDRİM

Yazarın diğer yazıları

KISSADAN HİSSE ! - 30/06/2018
KISSADAN HİSSE !
TEŞEKKÜRLER ! - 17/05/2016
TEŞEKKÜRLER !
BU YAZI AĞAÇ DİKTİRİR - 06/07/2015
BU YAZI AĞAÇ DİKTİRİR
BU BAYRAM İÇİM SIZLADI ! - 19/05/2015
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Ama akıllarda bazı soru işaretleri kaldı.
DÜNYA FANİ İMİŞ ! - 09/05/2015
DÜNYA FANİ İMİŞ !
ACIPAYAM’IN TEK UMUDU ! - 18/02/2015
ACIPAYAM’IN TEK UMUDU !
ACIPAYAM’LI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI - 25/01/2015
ACIPAYAM’LI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAĞINA GELİRMİŞ ! - 09/12/2014
İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAĞINA GELİRMİŞ !
BU DEFA ACIPAYAM'LI OLSUN ! - 13/11/2014
ACIPAYAM’LI BİR MİLLETVEKİLİMİZ NEDEN OLMASIN !
 Devamı
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam223
Toplam Ziyaret6593867