sitene türk bayrağı

   


Ramazan Alkan
al.ramazan@hotmail.com
GİZLİ ELLER YİNE GÖREV BAŞINDA !
27/11/2012

GİZLİ ELLER YİNE GÖREV BAŞINDA !

 

Acıpayam Gazetesi.com web haber sitemizi arayan vatandaşlar bazı konuları dile getirdiler ve şunları aktardılar.

 

İlçenin değişik cadde ve sokaklarının yanı sıra bazı park ve bahçelerde bulunan muhtelif cinsteki ağaçlar bir var bir yok misali ortadan kayboluveriyor.

 

Acıpayam spor sahası etrafından bulunan 207 ağacın kesilmesinin basında gündeme gelmesi sonrasında vatandaşların tepkisiyle karşılaşan Acıpayam Belediyesi, bu defa taktik değişikliğine gittiği belirtildi.

 

Başarı oranının yüksek olduğu bu taktik neticesinde bir çok yerde gördüğümüz ağacı ertesi günü göremeyebiliyoruz, denildi.

 

Gövdesi eğri, dalı uzun, görünüme engel, yaprakları pislik yapıyor, güneş gelmesine engel, polen yayıyor gibi bahanelerin başta geldiği ağaç kesimleri geliştirilen taktik sayesinde sessiz ve derinden devam ediyor.

 

Vatandaşlar bir gün önce gördüğü bir ağacı ertesi günü göremediğinden yakınırken Belediye yetkilileri ise zaman zaman konuşmalarında bu ağaçların düzensizliğinden yakınıyor.

 

Peki Acıpayam Belediyesi bu kesilen ağaçların yerine ağaç dikiyor mu acaba ? diye soruyor vatandaş. Ne kadar ağaç dikildiğini bilen yok. Onlar engellerin kaldırılmasıyla meşguller, diye hayıflanıyor vatandaş.

 

Bazı sohbetleri sırasında ne kadar eğri ve engel ağaç varsa kesileceğini sözlerine ekleyen belediye yetkilileri, bu kararında ve taktiğinde şu anda baya da başarı sağlamış durumda.

 

İlçeye ne kadar ağaç dikildiğini görmeyen vatandaşlar ne kadar ağaç kesildiğini çok iyi gözlemlemekte olduklarını ifade ediyorlar.

 

Acıpayam’da yapılması aciliyet arzeden yığınla iş varken bu ağaçları kesmekle meşgul olması çok düşündürücü, denilmekte.

 

Belediyenin bazı park, bahçe ve refüjlere deneme tahtasına çevirmesini de eleştiren vatandaşlar bu masrafların vatandaşın cebinden çıktığını hatırlatarak savurganlıktan bir an önce vazgeçilmesini istediler.

 

Acıpayam Belediyesi yaklaşık bir yıl önce Acıpayam Spor sahasının etrafındaki 200’ün üzerindeki değişik cinsteki ağacı kesmişti. Basında yer alan haberler üzerine bir çok tartışma gündeme gelmesi üzerine Belediye yetkilileri bazı açıklamalarda bulunarak “Biz spor sahasını daha güzel hale getireceğiz. Yürüyüş parkurları yapacağız. Sahanın etrafında insanlar hem yürüyecek hem de dinlenecek. Hatta buraları ışıklandıracağız. Vs. vs. vs.” şeklinde konuşmuşlardı.

 

Peki aradan bir yıl gibi bir süre geçti ne oldu verilen vaatlere. Bu icraatlar yapılmak istendi de birisimi engel oldu acaba. Madem buraya bir yatırım yapılacak. Bir an önce yapılsın ki hem vatandaş takdir etsin hem de biz gazeteci olarak memleketimize yapılan yatırımları haber olarak vatandaşlara duyuralım.

 

BELEDİYE KESTİ ÇOCUKLARI İNADINA BÜYÜDÜ !

 

Spor sahası etrafında belediyenin kestiği 200’ün üzerindeki ağaçların çocukları inadına filizlendi ve inadına büyüdü.

 

Bu yavru ağaçların büyüdüğünü gören bazı gizli eller yeniden iş başına geçti. Kesilen ağaçların çoğunluğu inadına yeniden filizlendi ve büyümeye meğillendi. Ancak bunu gören bazı ağaç sevmeyenler hemen gizli emellerine ulaşmak için iş başı yaptı.

Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere inadına büyüyen körpe ağaçları aceleyle rastgele kesmeye çalıştı.

 

ÇAKTIRMADAN YAPILIYOR !

 

Yapılan incelemeler ve fotoğraflardan da göründüğü gibi yeni yetişen ağaçları bu defa aralıklarla kesmeye başladılar. Bu mahallede oturan vatandaşlar alan üzerindeki değişikliği anında fark ettiklerini belirterek, “AĞAÇ KESMEKTEN BAŞKA İŞİNİZ KALMADI MI ? “ diyorlar.

Yine vatandaşların uyarısı ile gazetecilik görevimizi yerine getirmek üzere alana gittiğimizde bazı ağaçların aralıklarla “tahra” benzeri bir kesici aletle aceleyle kesildiği ve dalları ile yeşil yapraklarının alanda olduğu açık şekilde görüldü.

 

Vatandaşlar, yapılan iyilik, güzellik, hizmet ve yardımların hem bu dünyada hem de öbür dünyada mutlaka ödüllendirileceğini söylediler.

 

RAMAZAN ALKAN
ACIPAYAM

 

 



4290 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KISSADAN HİSSE ! - 30/06/2018
KISSADAN HİSSE !
TEŞEKKÜRLER ! - 17/05/2016
TEŞEKKÜRLER !
BU YAZI AĞAÇ DİKTİRİR - 06/07/2015
BU YAZI AĞAÇ DİKTİRİR
BU BAYRAM İÇİM SIZLADI ! - 19/05/2015
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Ama akıllarda bazı soru işaretleri kaldı.
DÜNYA FANİ İMİŞ ! - 09/05/2015
DÜNYA FANİ İMİŞ !
ACIPAYAM’IN TEK UMUDU ! - 18/02/2015
ACIPAYAM’IN TEK UMUDU !
ACIPAYAM’LI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI - 25/01/2015
ACIPAYAM’LI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAĞINA GELİRMİŞ ! - 09/12/2014
İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAĞINA GELİRMİŞ !
BU DEFA ACIPAYAM'LI OLSUN ! - 13/11/2014
ACIPAYAM’LI BİR MİLLETVEKİLİMİZ NEDEN OLMASIN !
 Devamı
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam288
Toplam Ziyaret6593932