sitene türk bayrağı

   


BAKİCAN
bakican@gmail.com
SANA GÜVENİYORUM
30/10/2014

 

 

 

 

Öyle maddi ve bencil bir dünyada yaşarken teknolojik kimliksizliğin içinde, kendimizi kaybederken sosyal paylaşım sitelerinde, nedensizce söylemler atan ve kendini kral sanan kısıtlanmış karakterlerle ifade ederken duygularımızı, hayatın telaşına doğru yol alırken birkaç seferdir gözüme takılıyordu afişteki insanlar.

 

Her biri birer melekti ve ben nedense durup bir çocuk haliyle bakar buldum kendimi. Memleketimden böylesi güzel bir projenin çıkması benim memleketini tanıma sevdasında, insanlara faydalı olma müptelasında yaşayan bir insan olarak yalnız olmadığımı hissettirdi. Güven hayatta elde edilebilecek en güzel servetti.

 

Polis ağabeylerden korkmuştuk biz hep, korkutmuşlardı belki de ve suçlu olanlar elbette korksun ki asayişi sağlarken, suçsuz insanlarında bilincinde olmadığı bir şey vardı. Onlarda birer anne, birer baba, birer aileydi.

 

Belki bizi anlamadığını düşündüğümüz en çaresiz anlarımızda da onlar kendi kimliklerinin altında, o gözlerle de olaylara bakıp bizim güvenimizi kazanan ve en güvenli şekliyle uyumamızı sağlayan bu insanların bilincinde olsak bile bazen görmedik.

 

Hâlbuki en sert mizaçlı Amirin, Komiserin yüreğinin altın gibi oluşunu ve yaşanan ne var ise hiçbir insanın zarar görmeden olayı sonuca ulaştırmaya çalışmasının güzelliğini göremedik bizler.

 

Düşünün şimdi böylesine bakıp görmediğimiz meleklerin elinden, bir oyuncağa hasret olan memleketimin köy çocukları hediyelerine kavuşuyor, bir baba sevgisiyle, bir anne şefkatiyle, bir kardeş hissiyle. Bu proje desteklenmez mi soruyorum size?

 

Hayatın saflığını yansıtırcasına insanlara beyaz melekler gibi sağlık personelimiz. Gece ve gündüzü birbirine katıp bizlerin sağlığı için, ilanımızı saatinde veren, serumumuzu takip eden, iğnemizi insanlara “Sağlıklarına kavuşmalarına yardım ediyorum” düşüncesiyle tebessümü sadaka niyetine yüzüne yerleştirip bize hizmet eden bu meleklerin elinde; kitaplar, oyuncaklar ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşıyor.

 

 Ne güzel bir düşünce ki bu, iğnelerin acılarından kokarak yaşadığımız ve yargıladığımız o insanların kalplerinin sadece bizim iyiliğimiz için attığını görmemizi sağlayacak bu çalışma.

 

Ve aile içinde başlayan eğitimin, hayat içerisinde şekillendiği o mübarek eller… Başöğretmen Ataürk’ün izinde, geleceği şekillendiren, her daim daha iyiye ve daha ileriye gitmemizi sağlayan bu güzel insanların elinden her zaman olduğu gibi,  böylesi güzel bir projenin çıkmasına destek veren öğretmenlerimin böylesi güzelliklere imza atarken örnek olması ayrı bir güzel.

 

Şimdi güven olgusunun teknolojik yoklukta sorgulandığı, aile içerisinde iletişimin tükendiği bu zamanda, güven olgusunun Polisin, ağlık personelinin ve eğitimcilerin bir araya gelerek güzel yüreklerin böylesi mükemmel bir projeye imza atması karşıdan izlenerek değil, madden ve manen bu güzel çalışmanın içinde ve bu meleklerin yanında bir melek olarak güce güç katıp “Bende varım” diyerek desteklenmesi gerekmektedir.

 

Memleketimde böylesi güzel bir projeye imza attıkları için emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Sonuna kadar desteklediğimi ve elimizden geldiğince yanlarında olduğunu belirtmek istiyorum.

 

Sizde elinizdeki ihtiyaç fazlası, kitap, oyuncak vb. eşyaları köy çocuklarımıza ulaştırmamız için yanımızda bir melek olarak yer almanızı ümit ediyorum.

 

Bu bir güzellik adına, köy çocuklarının, anne ve baba sevgisiyle, güzel yüreklerin seslenişidir sana…

 

“Sana güveniyorum.”

 

DESTEK OLMAK İÇİN

Proje sorumlusu:

 

Mevlüt Yapar

0 505 894 73 60

 

Baki EVKARALI

 

http://www.facebook.com/bakican

http://www.bakican.com

 



1731 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SENİ YAZMAK - 03/03/2015
Düşümün en can alıcı yerinde hayata uyanmak gibi bir şeydi seni bulmak. Kanadından vurulmuş uçurtmaların peşine düşmüş düşlerin kül renginde bir arayıştı kelimelerinden seni yaşamak ve ben bir yaz mevsimindeyken çırılçıplak karın ortasında bırakılan
İCLALİM’E (DOĞMAMIŞ KIZIMA) - 18/02/2015
Kızım, canımın yongası, özümün aynası, ay parçam, canım. Ne sancılı bir bekleyiştin sen, annen ve benim için… Umut, mutluluk getirdin sen bize isminle…
AŞK MI? O DA NE? - 10/02/2015
Yirmi birinci yüzyılda Mecnun yaşasaydı, çöller yerine loş ışıklı, desibeli yüksek gürültü kirliliği, boya küpüne düşmüş
AŞK MI? O DA NE? - 10/02/2015
Yirmi birinci yüzyılda Mecnun yaşasaydı, çöller yerine loş ışıklı, desibeli yüksek gürültü kirliliği, boya küpüne düşmüş
GEÇİCİ DÜNYA - 29/01/2015
Gün içerisinde öyle duygu devinimleri yaşıyoruz ki. İnancı tam bir doktor abimin söyledikleri aklıma geliyor bazen “Valla bakicim, inancım olmasa emin ol bende dayanamazdım.”
BİR DÜŞ KUR! - 19/01/2015
Bir düş kur; ille de tozpembe olması gerekmez düşlerinin rengi, en çok hangi renkte buluyorsan kendini, aldırmadan serpiştir düşlerine, bir düş kur ki; tepeden tırnağa senin olsun, her yerini güzelliklerle beze...
NİNENİN MEKUPLARI 5 - 05/01/2015
.
KAÇAK - 26/11/2014
Sensizliğim acı veriyordu bana, karanlık sokakların sensizliğinde, ölümün beni daha çabuk bulmasından korkuyordum ve ben bu nedenle en kolay yolu seçtim: Sensizliğimden kaçtım
SANA GÜVENİYORUM - 30/10/2014
Kimi çocuklar vardır bir oyuncağa hasret, Kimi çocuklar vardır bir kitap düşünde, Kimi elindekini paylaşma derdindedir, Hayat güzelleşir böyle düşününce,
 Devamı
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam202
Toplam Ziyaret6619197