sitene türk bayrağı

   


Tarık Yüksel Zeren
tzeren@hotmail.com
AYTAÇ'a MEKTUP
13/08/2020

AYTAÇ'a MEKTUP

                 Merhaba Aytaç

                 Merhaba kardeşim

                 Sana gönül rahatlığı ile kardeşim diyorum. Senin kardeşim dediklerinden cesaret alarak. Çok haklısın, biz Anadolu'nun kavruk çocuklarıyız. Ve aslına bakarsak çoğunluğuz.

                Senden hiç haberim yoktu. Bu da benim ayıbım olsun. Ta ki sosyal medyada, senin mektubunla karşılaşana kadar. Hala senden haberi olmayan milyonlar olduğuna eminim

              Sana bir ayıbımı daha söyleyeyim; Mektubunu okurken, ilk dikkatimi çeken,Annenin Denizli Acıpayam'lı bir Hakime hanım olduğunu yazmışsın. O mektubu kaç kez okuduğumu bilmiyorum. Ama her okuduğumda boğazımın düğümlendiğini, hıçkırarak gözyaşlarımı tutamadığımı biliyorum.

               Sana bu mektubu, Denizli Acıpayam'dan, bir yaz akşamı, Eşeler dağı tarafından esen serin bir rüzgar, umutlarımız gibi parlayan ay ve yıldızlar altında yazıyorum. Ve bu gözyaşı ile ıslanmış mektubu, bir gün sana verebilmeyi umut ediyorum.

                Mektubunu okuyunca, ilk aklıma gelen, "Ne yapabilirim?"sorusun cevabını aramak oldu. Eminim sen de benim yerim de olsan, aynı sorunun cevabını arıyor olacaktın.

                Kardeşim, bedeninle birlikte fikirlerini de.eylemlerini de ölüme yatırmışsın. Biliyorum ölüme yatırdığın beden sadece senin bedenin değil. Haksızlığa, adaletsizliğe uğramış, ezilmiş, sesi duyulmamış, her yerdeler ve milyonlar dediğin her birimizin bedeni. Çocuk omuzlarında,insanca yaşasın istediklerinin sorumluluğu. İnsan olarak, kardeşce yaşasın istediklerinin sorumluluğu. Avukat olarak, haksızlığa uğramış milyonların sorumluluğu gereği, hepimizin bedenini ölüme yatırmışsın.

               Sana yapma demeyeceğim. Çünkü eminim başka bir yol bulamadığın, Ben adil yargılanmak istiyorum talebini duyuramadığın içindir.

                Ama sana şunu söyleyeceğim; Artık yalnız değilsin. Kendine yüklemiş olduğun bu ağır sorumlulukları, kardeşim dediğin hepimize paylaştır. Lütfen acını bizlere paylaştırma. Madem onlar adil davranmıyorlar, sen adil davran.

                  Senin sözlerinle;Hepimizi hayatı öğreten, emeğiyle bizi insan haline getiren halktan, Anadolu'dan, Analardan asla vazgeçme.

                 Hayal ediyorum kardeşim; Bir gün bir yerde oturup, belki günlerce seninle tartışmayı. Sen bana, Kınıklı, Kazovalı işçileri, Cansel'i, Türkan Albayrak'ı TAYAD!lıları, özgür tutsakları, Vatan sevme ustası devrimcileri anlat. Ben de sana belki, İnsan'ı, sevmeyi, zaaflarını, duygu kontrol etmeyi, varoluşu anlatırım.

               Son olarak kardeşim; Biz sensiz eksiğiz, eksik bırakma bizleri. Seni Ana topraklarında, Denizli Acıpayam'da bekliyor olacağız. Sevgiler, Selamlar. Sağlıkla kal.

                                                                                                            Tarık Yüksel Zeren



946 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

YENİDEN BAŞLAMAK - 08/08/2021
YENİDEN BAŞLAMAK
GERÇEKLER ACIDIR - 14/06/2021
GERÇEKLER ACIDIR
İNSAN ODAKLI YENİ DÜNYA DÜZENİ-2 NEDEN Mİ? - 07/03/2021
İNSAN ODAKLI YENİ DÜNYA DÜZENİ-2 NEDEN Mİ?
İNSAN ODAKLI YENİ DÜNYA DÜZENİ-2 NEDEN Mİ? - 07/03/2021
İNSAN ODAKLI YENİ DÜNYA DÜZENİ-2 NEDEN Mİ?
İNSAN ODAKLI YENİ DÜNYA DÜZENİ - 23/11/2020
İNSAN ODAKLI YENİ DÜNYA DÜZENİ
SALGIN ve EĞİTİM - 07/10/2020
SALGIN ve EĞİTİM
SALGIN ve EĞİTİM - 07/10/2020
SALGIN ve EĞİTİM
ALİ öldün'mü? - 01/06/2020
ALİ öldün'mü?
RUH HALİMDEN YANSIMALAR - 17/05/2020
RUH HALİMDEN YANSIMALAR
 Devamı
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam646
Toplam Ziyaret6623456