sitene türk bayrağı

   


Acıpayam Devlet Hastanesinden Çifte Başarı

Denizli’nin İlk, Türkiye’nin 23. Anne Dostu Hastanesi Olurken, "SKS" Değerlendirmesinde En Yüksek Puanı Aldı.

Acıpayam Devlet Hastanesinden Çifte Başarı

Denizli’nin İlk, Türkiye’nin 23. Anne Dostu Hastanesi Olurken, "SKS" Değerlendirmesinde En Yüksek Puanı Aldı.

Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün belirlediği ekip tarafından 06-07 Kasım 2017 tarihinde yapılan ön inceleme ve değerlendirmenin ardından Acıpayam Devlet Hastanesi “Anne Dostu Hastane” tescili almaya hak kazanan Denizli’de ilk, Türkiye’de 23. hastane olurken Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde de Denizli’de en yüksek kalite puanını aldı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Acıpayam Devlet Hastanesi, 2 hafta önce dijital hastane ünvanı kazanmasının ardından yeni başarılara daha imza atmaya devam ediyor. Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün belirlediği ekip tarafından yapılan ön inceleme ve değerlendirmenin ardından Acıpayam Devlet Hastanesi “Anne Dostu Hastane” tescili almaya hak kazandı. Türkiye’de bu ünvanı hak eden 23. hastane, Denizli’de de tek hastane olarak büyük bir başarıya imza attı.

Yine Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak Türkiye genelinde yapılan Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde 100 üzerinden 99.6 puan alan Acıpayam Devlet Hastanesi, Denizli’de ki en yüksek kalite puanının sahibi oldu.

Denizli’nin İlk, Türkiye’nin 23. "Anne Dostu" Hastanesi Oldu

Başarının bir ekip işi olduğunu belirten Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Acıpayam Devlet Hastanesi’nin art arda yakaladığı başarıların Denizli için büyük bir gurur ve mutluluk verici olduğunu dile getirerek bu başarıda emeği geçenleri tebrik etti. Öztürk: “Normal doğumu özendirmek, son yıllarda hızla artan sezaryen ile yapılan doğumları ve müdahale oranlarını azaltmanın hedeflendiği anne dostu hastane kriterleri kapsamında; mahremiyete dayalı tek kişilik doğum ünitelerinin oluşturulması esas alındı.

Gebelerin yanında uygun bir refakatçi alabilecekleri, kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri doğum ortamları oluşturuldu. Bakanlığımızca 10 başlık altında toplanan Anne Dostu Hastane Kriterlerini sağlayan hastanelere Anne Dostu Hastane ünvanı verilecekti. Acıpayam Devlet Hastanemiz de bu kriterleri karşılayarak ünvanı almak üzere başvurdu ve yapılan değerlendirme süreci sonunda ilimiz de ilk, Türkiye genelinde ise 23 Anne Dostu Hastane ünvanı alan hastaneden biri olarak büyük bir başarıya imza attı.

İl Geneli En Yüksek Kalite Puanını Acıpayam Devlet Hastanesi aldı

Tabii ki sevincimiz tek değil art arda 1 ay içinde hastanemiz ile ilgili çok güzel gelişmeler yaşadık. Sağlıkta kalite standartları değerlendirmesinde de Acıpayam Devlet hastanemiz 99.6 puanla, Türkiye genelinde alınan en yüksek puanlardan birini aldı. Hastanemizin bu başarısı da bizi ayrıca gururlandırdı; Çünkü son derece önemsediğimiz sağlıkta kalite çalışmalarında tescillenen bu başarımızda asıl önemli olan; hastanemizden hizmet alan hasta, hasta yakını ve çalışanlarımızın güvenliği ve memnuniyetidir.

Hastane bir binadan veya tıbbi cihazlardan ibaret değildir. Bir hizmet alanıdır ve arka planında özveri ile ekip çalışması vardır. Bu nedenle göstermiş oldukları özverili, fedakar çalışmalarından dolayı Hastane Başhekimimiz Uz. Dr. Deniz Oğuz, Bakım Hizmetleri Müdürümüz Hilal Demiray, Kadın Doğum Uzmanımız, ebelerimiz ve tüm hastane çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Denizli’mizin sağlık sektöründe başarılarını, yaptığı önemli yatırımları devam ettirmek ve halkımıza hak ettiği kaliteli sağlık hizmetini sunmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam422
Toplam Ziyaret6598156