sitene türk bayrağı

   


Acıpayam’da Tarihi Sit Alanı Hayvan Barınağı Oldu

Acıpayam’a bağlı Karahüyük Mahallesinde sit alanı ilan edilen tarihi Karahüyük Pazaryerinin Hayvan Barınağı olarak kullanılması mahalle halkının tepkisini çekti.

Acıpayam’da Tarihi Sit Alanı Hayvan Barınağı Oldu

Acıpayam’a bağlı Karahüyük Mahallesinde sit alanı ilan edilen tarihi Karahüyük Pazaryerinin Hayvan Barınağı olarak kullanılması mahalle halkının tepkisini çekti.

Tarihi yüzyıllara dayanan ve sit alanı ilan edilen “Tarihi Karahüyük Pazarı”nın dokusuyla oynandığı iddia edilirken hayvan barınağı olarak kullanılması da tepkilere neden oldu ve “Tarihe Saygısızlık” olarak değerlendirildi.

Acıpayam Belediye Başkanı ile görüşen mahalle halkı konuyu ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğüne, İlçe Kaymakamlığına, İl Tarım Müdürlüğüne, Denizli Valiliğine ve BİMER’e iletildiği belirtildi.

MERA SIKINTISI

Mahallesi halkı Karahüyük Mahallesinde yaşayan bir kişi üzerinden 450-500 adet koyun getirildiğini, 1000-1500 adet koyun getirilerek burada otlatılacağı duyumları üzerine konuyu resmiyete taşıdılar.

Mahalle halkından Kazım Gökbudak’ın öncülüğünde 136 kişinin imzası bulunan dilekçede şunlara yer verildi.

“İlçe Tarım Müdürlüğüne – Acıpayam

Denizli İli Acıpayam İlçesi Karahüyük Mahallesinde yaşayan Erdem Sarıhan adlı şahsın adına bilmediğimiz bir şirketten 450-500 adet koyun gelmiştir. Duyumlarımıza göre meramıza 1000-1500 koyun geleceğini duyduk. Meramızda otlatmaktadır.

Bu koyunların barındığı yer eski Pazar yerimiz olup sit alanı içindedir.

Bizler mahalle halkı kendi küçükbaş hayvanlarımızı otlatamamaktayız. Yetersiz gelmektedir. Bizlerin geçim kaynağı hayvancılıktır. Bizler çok mağdur durumdayız. Bizler bu koyunların burada kalmasını kesinlikle istemiyoruz.

Bilgi ve gereğinin yapılmasını saygıyla arz ve talep ederiz. 10.04.2017

Mahalle sakinlerinden 136 kişilik isim listesi ve imzalardır. Mahalle sakini Kazım Gökbudak”

ÖNCE OTLATAMAZ DENİLDİ

Bu dilekçe üzerine, 17.04.2017 tarihinde Denizli Valiliğinden gelen cevap yazısında ise ismi geçen şahsın Karahüyük Mahallesine ait meralarda otlatma hakkı bulunmadığı yönünde yazı geldi.

SONRA OTLATABİLİR DENİLDİ

Erdem Sarıhan’ın müracaatı üzerine yine Denizli Valiliğinden 10.052017 tarihinde gelen yazıda “İsminizin Karahüyük Mahallesindeki Çiftçi Aile Geçim Kaynağı Bildirim Cetveline ilave edilmesine ve mahallenizdeki meralarda tarafınıza otlatma hakkı verilmesine karar verilmiştir” denildi.

Erdem Sarıhan, söz konusu koyun ve kuzuların kendisine ait olduğunu sayısının da 350 olduğunu söyledi ve 25 dekar yer aldıklarını belirterek burayı boşaltacaklarını aktardı.

MUHTAR ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞTIK

Karahüyük Mahallesi Muhtarı Hüsnü Apa, mahalle halkının rahatsızlıkları ve itirazları üzerine çözüm için uğraştıklarını söyledi.

ŞEVKAN, ORAYA RESTORE EDECEĞİZ

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan konu hakkında “Tarihi Karahüyük Pazaryeri alanı Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunmakta. Denizli Büykşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz devam etmekte ve kısa bir süre sonra Acıpayam Belediyesine devrini sağlayacağız ve buraya restore edeceğiz. Orada bulunan hayvanlarda kısa sürede oradan çıkarılacak” dedi.

YETKİLİ MAKAMA İLETTİK

Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak, Karahüyük Mahalle halkının dilekçe ile müracaatlarını Kurumun İl Müdürlüğüne ve Denizli Valiliği Mera Birimine ilettik, dedi.

 












Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam162
Toplam Ziyaret6625146