sitene türk bayrağı

   


Acıpayam Davasında 13 Tahliye

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik davanın ilk duruşmasında 22 tutuklu sanıktan 13’ü tahliye edildi.

FETÖ/PDY ACIPAYAM YAPILANMASINDA BÜYÜK TAHLİYE!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik davanın ilk duruşmasında 22 tutuklu sanıktan 13’ü tahliye edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Acıpayam yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen ve haklarında silahlı terör örgütü üyeliği suçlamaları bulunan 22’si tutuklu toplam 36 sanığın yargılamasında ara karar verildi.

Mahkeme heyeti, savcının tahliye talep ettiği 14 tutuklu sanıktan 13’ünün salıverilmesine karar verdi.

 
EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davanın ilk duruşması Pazartesi günü başlamış, iddianamenin okunmasından sonra 5 gün süren savunmalar yapılmıştı.

Mahkeme başkanı sanıklara öncelikli olarak FETÖ/PDY’nin yayın organları Zaman Gazetesi, Sızıntı ve Aksiyon gibi dergilere abonelik, Bylock kullanımı, Bank Asya hesapları, sanıkların yurt dışı giriş çıkışları, sohbet toplantılarına katılıp katılmadıkları konularında sorular yöneltip, sanıkların savunmalarını aldı.

 
Duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ilk savunmalarında suçlamaları reddetti. Çoğunluğunu Acıpayam esnafı ve kamu görevlilerinin oluşturduğu sanıklar, örgüte ait gazete ve dergilere abonelikleri olmamasına rağmen ücretsiz olarak bırakıldığını belirttiler.

Sanık ve sanık avukatlarının savunma ve tahliye taleplerinin ardından ara karar için duruşmaya ara verildi. Yaklaşık 2 saat süren aranın ardından Mahkeme Başkanı 45 maddelik ara kararı açıkladı.

Buna göre tutuklu sanıklar Abdi Bedil, Bilgi Kaplan, Ferhat Can, Hacer Büşra Acar, Mehmet Elmalı, Mehmet Yakar, Metin Saraçoğlu, Muhsin Oymak, Osman Özdemir, Ömer Cansız, Sezayi Sert, Meryem Kesgin ve Osman Yılmaz’ın tahliyelerine karar verildi.

 


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam295
Toplam Ziyaret6598719