sitene türk bayrağı

   


Acıpayam’lılar Dalaman Çayını Kirletenlere “YETE GARİ” Dedi

Yıllardır kirletilmeye ve atık bırakılmaya devam edilen ve Dalaman Çayının ölüme terkedilmesine yöre halkı öfkeyle tepki gösterdi.

Acıpayam’lılar Dalaman Çayını Kirletenlere “YETE GARİ” dedi 

Yıllardır kirletilmeye ve atık bırakılmaya devam edilen ve Dalaman Çayının ölüme terkedilmesine yöre halkı öfkeyle tepki gösterdi.

Acıpayam’daki Dalaman Çayı’nın kirletilmesi yönelik tepkiler dinmiyor. Çayın etrafında toplanan bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları çayın bir an önce temizlenip, bölgedeki  kuruluşlarında kirliliğe son vermeleri gerektiğini söyledi.

Acıpayam’da bulunan ve bölge halkı için önem arz eden Dalaman Çayı yaklaşık 10 gündür simsiyah akıyor. Bölgedeki fabrika ve çiftliklerden bırakılan atıklar Dalaman Çayı’nda tehlike çanlarının çalmasına sebep oluyor.

BROŞÜR DAĞITILDI

Denizli Valiliği de kirlilikle ilgili çıkan haberlerin ardından Acıpayam’daki fabrika ve çiftliklere uyarıda bulundu. Ancak bölge halkı yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu savunarak Dalaman Çayı etrafında toplanıp basın açıklaması yaptı. Yoldan geçen sürücülere Dalaman çayının kurtarılması için hazırlanan broşür dağıtıldı.

ATIK BIRAKMAYA SON VERİN

Basın açıklamasına Girenizliler Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkı katıldı. Yapılan basın açıklamasında atıklarını Dalaman Çayı’na bırakan fabrika ve kuruluşların buna bir an önce son vermeleri istendi.

Acıpayam Girenizlililer Derneği üyesi bir vatandaş ise yaptığı açıklamada “Dalaman Çayı’nda balıkların öldüğü gibi şu anda çayında yılan yok, kurbağa yok, ördek yok, karabatak yok, kuş türü yok. Şunu ibraz edeyim. Bugün sessiz kalır isek yarın Dalaman Çayı zehir aktığı gibi bizleri de zehirleyecek. Şunu çok önemle arz ediyorum. Bu bölgenin çiftçileri Dalaman çayından kesinlikle yararlanamıyor. Kullanamıyor, kullanamaz da. Niye, sağlığı tehdit ediyor. Dalaman Çayı hepimiz için hayati önem arz ediyor. Bugün sahip çıkmazsak yarın ölüsüyle karşılaşacağız” dedi.

KİRLİ SUYUN BİRLEŞTİĞİ NOKTAYA GİTTİK

Çakır mahallesinde yapılan basın açıklamasından sonra Bedirbey mahallesinde bulunan birleşme noktasına gidildi. Bedirbey mahallesinden gelen koldan gelen suyun berrak olmasına karşın, Acıpayam’dan gelen kolun ise simsiyah ve kötü bir kokuyla geldiği açık bir vaziyette görünüyordu.

UCARI BÖLGESİNE GİDİLDİ

Ekip daha sonra Ucarı mahallesi ile Gedikli mahallesine gidildi. Yine burada da önemli bir ayrıntı dikkat çekiyordu. Yassıhüyük bölgesinden gelen suyun normal olmasına karşın Acıpayam’ın kanalizasyonunun aktığı noktada bariz vaziyette kameralara yansıdı.

Acıpayam Gazetesi.com













Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam660
Toplam Ziyaret6625644