sitene türk bayrağı

   


Bir süredir restorasyon çalışması devam eden Acıpayam Yazır Hacı Ömer Ağa Camisi yeniden ibadete açıldı.

TARİHİ YAZIR CAMİSİ YENİDEN İBADETE AÇILDI

Bir süredir restorasyon çalışması devam eden Acıpayam Yazır Hacı Ömer Ağa Camisi yeniden ibadete açıldı.

1802 yılında Hacı Ömer Ağa tarafından yaptırılan tarihi cami restorasyonu sırasında orjinalliği bozulmadan titiz bir çalışma ile tamamlandı.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve Yazır'ın son Belediye Belediye Başkanı İmdat Altun caminin bölgede tek olduğuna işeret ettiler.

Resimlerle kaplı duvarlarıyla caminin Türkiye'de benzeri olmadığını ifade eden Şevkan, caminin genel bakım ve onarımın yanında, iç duvarlardaki yer alan kalem işi tezyinata yönelik sağlamlaştırma ve yapısal sorunları giderilme çalışmaları yapıldığını bildirdi.

Şevkan, çalışmalarının ardından caminin yeniden ibadete açıldığını kaydetti. Caminin, yanındaki parkın çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla yerli ve yabancı turistlerin daha fazla ilgisini çekeceğine inandığını dile getiren Şevkan, şunları söyledi: "Bu güzel camimizi sadece bu mahallede yaşayan halkımız değil tüm Türkiye'nin ve yabancı turistlerin mutlaka görmesini istiyoruz.

Bu eserleri bizlere kazandırdıkları için camiyi inşa edenlere yüreklerine sağlık, onlara rahmet diliyoruz. Biz tarihimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapacağımız çalışmayla Türkçe ve İngilizce bilgilerin yer alacağı tanıtım katalogları bastıracağız.

Bu sayede camimizi yerli ve yabancı turistlere tanıtacağız."Büyükşehir yasasındaki düzenlemelerin ardından mahalle statüsüne geçen Yazır'ın eski belediye başkanı ve Acıpayam Belediyesi Meclis Üyesi İmdat Altun da caminin restorasyonu için belediye başkanlığı döneminde yaptıkları çalışmaların meyve verdiğini görmekten mutlu olduğunu belirterek, "İnşallah camimizde bir 200 yıl daha ibadet edilir" dedi.

RAMAZAN ALKAN - ACIPAYAM

















Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam813
Toplam Ziyaret6620749