sitene türk bayrağı

   


Acıpayam’da yaşayan 86 yaşındaki eski Belediye Meclis üyesi ilerleyen yaşına rağmen çevre için mücadele vermeye devam ediyor.

86 YAŞINDA ÇEVRE İÇİN MÜCADELE VERİYOR 

Acıpayam’da yaşayan 86 yaşındaki eski Belediye Meclis üyesi ilerleyen yaşına rağmen çevre için mücadele vermeye devam ediyor.

Hasan Hüseyin Öztürk (86) Acıpayam’a bağlı Akalan Mahallesinde yaşıyor. 80’li yıllarda Akalan Belediyesinde Meclis Üyeliği de yapan Öztürk yıllarca Camiler, İçme Suyu ve Köprülerin yapılması için yardım toplanmasına ve yapılmasına vesile olmuş.

Şimdiler ise Dalaman Çayının kurtarılması için çaba harcayan Hasan Hüseyin Öztürk yaptığı açıklamada “Küçüklüğümüzde Dalaman Çayında yüzerdik, balık tutardık. İçilecek derecede temiz olan Dalaman çayından tarlalarımızdaki sebze ve meyvelerimizi sulardık.

Dalaman çayının bugünkü durumunu 10 Aralık 2014 tarihinde Acıpayam Kaymakamlığına, Acıpayam Belediye Başkanlığına, Denizli Belediye Başkanlığına, Denizli Çevre İl Müdürlüğüne ve Denizli Valiliğine resmi dilekçe ile posta marifetiyle müracaat ettim.

Şubat ayının sonuna gelmemize rağmen bir cevap alamadım, herhangi bir bilgi verilmedi. Oysa 15 gün içinde dilekçeme cevap verilmesi gerekiyor. Biz yaşlıyız diye mi cevap verilmiyor” dedi.

TARTIŞMAYA HAZIRIM

Dalaman çayı konusunda bir tartışma yapmaya davet eden Öztürk “Ayrıca Dalaman Çayının dünü bugünü ve kirletilmesi konusunda hangi kurum, kuruluş ve kişiler tartışmak istiyorsa vatandaşların huzurunda Acıpayam Talip Özkan Konferans Salonunda tartışmaya hazırım. Bu ilgisizliğe bir anlam veremiyorum. Benim yaşım 86 şurada kaldı birkaç yıllık ömrüm.

Allah bilir belki yarın belki yarından da yakın. Önemli olan geride bıraktığımız çocuklarımızın torunlarımızın bu çevre felaketinden zarar görmemesi. Hangi çağda yaşadığımızı ben biliyorum. İnsanlarımızın çevreye ne kadar önem verdiğini de biliyorum ama yetkililerin ilgisizliğine ve duyarsızlığına şaşıyorum” dedi.

DUYARSIZLIK VAR

Bu konuyu çevre halkının sahip çıkmasını da isteyen 86 yaşındaki Hasan Hüseyin Öztürk “Aslında bu konuyu başkalarının gündeme getirmesi gerekirdi. Ama Acıpayam’daki siyasi parti temsilcilerinden sivil toplum kuruluşlarından çıt çıkmıyor.

Acıpayam Kent Konseyinin yeni yönetime gelen ve 2015 Ocak ayındaki toplantısına bizzat katıldım. Bu konuyu dosya halinde kendilerine sundum. Onlardan da ses çıkmadı. Onlarında ilgi alanına giren bir konudur. Toplantıya Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri de katıldı.

Kent Konseyi Başkanına bu konuyu neden ilgilenmiyorsun diye sorduğumda ise “Dosyayı Belediyeye verdik” dedi. Ben bu yaşıma rağmen bu konuyu takip ediyorum. Ama nereye kadar. Bu konuyu tüm Acıpayam halkının takip etmesini istiyorum” diye konuştu.



KİRLENME BİNLERCA KAT

Acıpayam’ın en eski çiftçilerinden olduğunu ifade eden Hasan Hüseyin Öztürk yetkili makamlara yaptığı müracaatta “Acıpayam ve Çameli İlçelerimizden çıkıp Ege Denizine dökülen, geçtiği yerdeki çiftçilerimizin tarlalarındaki ürünlerini sulayarak onların verimizi arttıran bu vesile ile köylümüzün yıllık geçimine büyük katkı sağlayan Dalaman Çayı 15.000 nüfuslu Belediyemizin evsel atıkları ve kanalizasyonunu Gedikli ve Acıselsan altındaki DSİ kurutma kanalına hiçbir arıtma işlemine tabi tutulmadan salınması nedeniyle son 20 yılda beklenenin binlerce kat üzerinde kirletilmektedir.

Özellikle Gireniz bölgesindeki köylülerin ürettikleri sebze ve meyveler çevre pazarlarda satılmakta. Bu sebze ve meyvelerdeki ağır metal ve kimyasal atıkların yoğunluğu nedeniyle halkımızın sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir.

Halkın sağlığını ve çocukların gelişmesinin alt yapısını hazırlamak belediyelerin öncelikli görevleri arasındadır.

Dalaman Çayı’nın kirletilmesi ile ; hem halkımızın sağlığı tehlikeye girmekte hem de  çaydaki canlılar ile çaydan su içen hayvanlar telef olmaktadır.

Bu dilekçemin benzerlerini, Denizli Valiliğine, Denizli Çevre İl Müdürlüğüne, Acıpayam Kaymakamlığına, Acıpayam Belediye Başkanlığına gönderdim. Gereğinin yapılmasını arzederim”

Hasan Hüseyin Öztürk son olarak Dalaman Çayının kirletilmesine vesile olan kaynakların tespiti için bir komisyon kurulmasını istedi.

 



2488 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam122
Toplam Ziyaret6623610