sitene türk bayrağı

   


Acıpayam Kent Konseyi Başkanlığı sona eren Ömer Alev bir basın açıklması yayınladı.

KAMUOYUNUN DİKKATİNE !...  

Acıpayam Kent Konseyi Başkanlığı sona eren Ömer Alev bir basın açıklması yayınladı.

29 Haziran 2009 tarihinde kent konseyinin genel kurul üyelerinin oy birliği ile seçildiğim Acıpayam Kent Konseyi Başkanlığı görevim dün gerçekleştirilen genel kurulla son bulunmaktadır.

Bu gün göreve gelen Acıpayam Kent Konseyinin yeni başkanı ve yürütme kurulu üyelerine çalışma dönemleri boyunca yürekten başarılar dilerim.

Kent Konseyleri Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında RİO zirvesinde kararlaştırılan ve ülkelerin parlamentolarınca onaylanarak yasayla kurulan sivil insiyatif gurubudur.

Amacı kentlerdeki yaşayan insanların hemşericilik dayanışmasını artırmak kentin ortak değerlerini sahip çıkmak kentin geleceği ile ilgili projeler hazırlayıp kent yönetimine önermek kent yönetimlerinin hesap verebilir ve şeffaf yönetimi hayata geçirmesini önermek ve takibini yapmaktır.

Kent konseyleri kadın meclisi, Gençlik meclisi, çocuk meclisi ve engelliler meclis ve çevre meclisleri ile kentin önceliklerini belirleyip kent sakinlerinin dayanışmasını artırmak ve çevresel değerlere sahip çıkmaya yönelik çalışmalar yapar.

Göreve geldiğimiz 2009 yılında hızla kadın meclisi, çocuk meclisi, gençlik meclisi ve esnaf meclisi Talip Özkan Konferans salonunda gerçekleştirdiğimiz yoğun katılımla ve seçimle oluşturup bu meclislerin başkan ve çalışma komitesi üyelerini belirledik.

Kadın meclisi kadınların evlerinde yaptığı yöresel el işlerini turistlerin yoğun olarak geldiği bir tesiste satışa sunarak hem kadınlarımızın el emeğinden para kazanmalarına  öncülük etmiş bu satışlardan elde edilen gelirle de ilçemizdeki okullara bağışta bulunulmuş yoksul kimsesiz kadınlarımıza Pazar harçlığı bağışında bulunarak bir ilki gerçekleştirmiştir.

Acıpayam kent konseyi ilk 2 yıllık süreç içerisinde çeşitli panaller konferanslar ve önemli günlerde de etkinlikler gerçekleştirilmiş ve ilçemizdeki sosyal barışın oluşmasına katkı koymuştur.

Beş yıllık çalışma dönemimizde Acıpayam kent konseyi olarak Türkiye kent konseyleri platformunun Konak, Çankaya, Bursa, Nilüfer, Dikili, Samsun, Didim, Silivri ve Diyarbakır da gerçekleştirilen ulusal düzeydeki kent konseyleri toplantılarına Acıpayam adına katıldım.

Şunu da belirtmek istiyorum.Diğer kent konseyleri yöneticilerinin harcamalarını bağlı oldukları belediyeler karşılarken ben Acıpayam Belediyesinden bir tek kuruş talep etmedim.her toplantıda söz alarak Acıpayam’ın güzelliklerini ve farklılıklarını toplantıya katılan en az 300 kişiyle paylaştım.

Acıpayam Kent Konseyi olarak beş yıllık çalışma dönemimizde konsey yürütme kurulu olarak kentimizin gelişmesine yönelik belediye meclisimize önergeler sunduk.

Üzülerek belirtiyorum meclis üyeleri gündeme alınmasını istemelerine rağmen başkan tarafından gündeme alınması reddetmiş veya geçiştirmiştir.Bu davranış başkanın yönetim anlayışını ortaya çıkartmaktadır.

Nelerdi bu önerilenler diye merak eden hemşerilerimize için kısa başlıklarla bir kaçını belirtmek istiyorum.

a) Dalaman çayının kirlilikten kurtarılması çevre ile ilgili önerilerimiz.

b) Kent meydanı ile ilgili önerimiz.

c) Belediye hesaplarının şeffaf olmasının yaşama geçirilmesi

d) Gençlerin sanat ve kültür faaliyetlerinin desteklenmesi için fiziki yapıların yapılması ve desteklenmesi

e) Çöplüğün kent dışına çıkartılması gibi

e) Acıpayam katı atık tesisinin insanlarımıza ve doğaya zarar verecek yerlerden uzaklaştırılması için kamuoyu oluşturulması ve başarılması

Kenti yönetenlerin özellikle seçimle iş başına gelenlerin ortak aklı kullanmadan ve şeffaf yönetim anlayışını yaşama geçirmeleri zorunludur.

Hesap verebilirlilik çok önem kazanmış olup yöneticilerin yolsuzluk ve usulsüzlüklerden arınmış olması zorunludur.

Çağdaş kent yönetimlerinde ortak yol haritası ortak akılla belirlenirken bizde hala birey her şeyi ben bilirim ve ben ne dersem o olacak despotluğu içinde kenti yönetmeye çalışmaktadır.

Acıpayam artık 5 mahalleden oluşmuyor. 56 mahallemiz var bazı mahallelerimizin nüfusu 5-6 bin civarında bulunmakta kent konseyi olarak her mahallede mahalle çalışma komiteleri oluşturulmalı bu komiteler mahallelerin önceliklerini belediye yönetimlerine aktarmalıdır ki kent yönetiminde kadınlar, gençler, çocuklar olabilmelidir.

Acıpayam Belediyesi ilk  bütçe görüşmelerinde kent konseyinin harcamaları için ödenek ayırmalı ki!. Kent konseyine seçilenler ve yürütme kurulu verimli çalışabilsin.

Beş yıl büyük özveri ile başkanlığını yaptığım kent konseyinin genel kuruluna davet edilmemem beni üzmüş olmakla beraber kenti yönetenlerin sığ bakış açılarını bir kez daha öne çıkarmaktadır.

Her olumsuzluklara ve yanlışlıklara rağmen. Bu kent bizim. Birlikte yaşamı paylaştığımız değerimiz. Kimsenin de komplekslerinin tatmin edeceği bir yer olmadığını hatırlatır genel kurulda seçilen yeni başkana ve yürütme kurulu üyelerine başarılar dilerim.

Acıpayam halkına sevgi ve saygılarımla...

Ömer ALEV

 



3502 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam658
Toplam Ziyaret6598392