sitene türk bayrağı

   


Türkiye’de sayılı olarak görülen vaşaklardan üç tanesi Acıpayam sınırları içinde ortaya çıktı.

ACIPAYAM’DA ÜÇ ADET VAŞAK GÖRÜLDÜ   
Türkiye’de sayılı olarak görülen vaşaklardan üç tanesi Acıpayam sınırları içinde ortaya çıktı.

Acıpayam’a  bağlı Yazır Kasabası Eşeler Yaylasında görülen üç  adet vaşak görenleri hayrete düşürdü.

Yazır Kasabası Eşeler Yaylası Kavşık mevkiindeki ceviz bahçesine düzenleme için giden Mehmet Zengin karşısında üç Vaşak’ı görünce kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.

Daha sonra yanındakilerle birlikte Vaşaklar’ı yanlarında getirdikleri yiyeceklerden verdiler.


Ceviz bahçesinde düzenleme çalışması yapan Hüsrev Satmaz Vaşakları gördüklerinde kısa süreli tedirginlik yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi “Eşeler Yaylası Kavşık mevkiinde 100 dönümlük ceviz bahçesinde kepçe ile çalışma yaptığım sırada yamaçta beliren üç adet hayvan gördüm.

Önce ne olduklarını bilemedim. Daha sonra yanımda bulunan diğer kişilerle birlikte yanlarına gittik. Yakaladıkları bir tavşanı yediklerini anladık. Hayvanlar yorgun ve açtı. Yanımızda getirdiğimiz erzaklardan verdik. Sevmek için yaklaşmak istedik ama korktukları için fazla üstlerine gitmedik.

Çok sevimlilerdi. Çevremizde ilk defa görülen bir hayvan. Yetkililerimiz gerekli çalışma yaparak koruma altına almasını sağlamalarını istiyoruz” dedi.

Daha sonra üç vaşak karnı doyduktan sonra tekrar Eşeler Yaylasına geri dönmek için yola koyuldular.



Konu hakkında bir açıklama yapan Yazır Belediye Başkanı İmdat Altun şunları kaydetti “Geçtiğimiz yaz aylarında basında da yer aldığı gibi Eşeler Yaylasında iki adet göl keşfettik.

Buradaki göllerde daha fazla su tutulması için gerekli düzenleme çalışmaları yaptık ve burada su tutulmasını sağladık. Bundaki en büyük amacımız bölgedeki dağlarda bulunan hayvanların içme suyunu temin etmekti.



Bugün görülen üç adet Vaşak’ta buradaki göle su ihtiyacını karşılamak için gelmiş olmalı. Yine bu bölge beldemize yakın olması sebebiyle yerleşim alanı sınırlarına geldiklerini tahmin ediyoruz.



Gerekli makamlar ile görüştükten sonra bölgemizde bulunan Vaşaklar için ne yapabiliriz bunu konuşacağız. Beldemizde bulunmaları bizi çok sevindirdi. Vatandaşlarımızda görmek istiyor“ dedi.


HABER : RAMAZAN ALKAN - ACIPAYAM



6583 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam285
Toplam Ziyaret6623773