sitene türk bayrağı

   


İlçemiz Osman Manisalı İlkokulu velilerine yönelik dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu hakkında seminer yapıldı.

“ZEKİYİM AMA GÜÇ ÖĞRENİYORUM” SEMİNERİ YAPILDI 

İlçemiz Osman Manisalı İlkokulu velilerine yönelik dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu hakkında seminer yapıldı.

Aile danışmanı ve Psikolog Nilgün GÖKDÜNEK tarafından yapılan seminere okul velilerinin ilgisi yoğun oldu. Okulun konferans salonunda yapılan etkinlikte okul idaresi, öğretmenler ve velilerden geniş katılım gerçekleşti.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu konusunda yapılan “Zekiyim ama Güç Öğreniyorum” adlı seminerde Aile danışmanı Psikolog Nilgün GÖKDÜNEK “Genel olarak; bilişsel çaba gerektiren işlemlerde sabırsızlık, bir etkinliği bitirmeden diğerine geçme, her alanda düzensizlik, aşırı hareketlilik, dikkatini yoğunlaştıramama, motor koordinasyon sorunu ve sakarlık gibi durumların sınırda zeka geriliği gibi gelebilir.
Fakat bunların zeka ile ilgisinin olmadığını” söyledi. 

Seminerde dikkat eksikliği olan bir bireyin dikkati tamamen yok değildir; ancak bizim istediğimiz yere yönlendiremez. Sevdiği şeylere karşı uzun süre dikkat gösterebilir. Bu nedenle bu bireylerde istenilen davranışın kazandırılmasında sevdiği aktivitelere yer verilmesinin önemi anlatıldı.

Aile danışmanı ve Psikolog Nilgün GÖKDÜNEK “İşlevsel bozulmaya yol açmış olan bazı hiperaktif-dürtüsel semptomlar ya da dikkatsizlik semptomları 7 yaşından önce de vardır. Ancak bunlar akranları ile beraber iken daha iyi anlaşılabilmektedir.

Bu nedenle okul çağına başlayan öğrencilerin öğretmenler ve aileler tarafından iyi gözlemlenmesi gerekmektedir.” dedi. Ayrıca bu çocuklarda algılama sorunlarının görmede, işitmede ve diğer duyu alanlarında da olabileceği için öğrenme güçlüğünün yaşanabileceğini dile getirdi.

Bu durumda olan bir öğrencinin okula geç başlamasının faydası olup olmayacağı sorusuna ise geç başlamanın hiçbir faydasının olmayacağı erken başlarsa önlemlerin önceden alınabileceğini belirtti.

Aile danışmanı ve Psikolog Nilgün GÖKDÜNEK dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan ailelere uzmanlardan yardım almalarının gerekliliğini belirtti ve velilere şu tavsiyelerde bulundu.

“Verilen mesajlar net olsun, kendilerine olan güvenlerini arttırın, kurallar koyun ve sınırlarını netleştirin, kurulan iletişimde açık sözel mesajların kullanın, çocuğunuza amacına yönelik seçenekler önerin ve kendi başına bir seçim yapması için cesaretlendirin.”

Seminer sonunda Osman Manisalı İlkokulu Müdürü Şaban KAN tarafından Nilgün GÖKDÜNEK’e teşekkür plaketi ve belgesi verildi.

Okul idaresi seminere katılan tüm davetlilere teşekkür ederek 29 Aralık 2013 Cuma günü Aile içi iletişim konusunda ilçemiz Talip Özkan Konferans Salonunda Yazar Aile Çocuk ve Ergen Danışmanı Alaaddin Debgici tarafından yapılacak olan “Mutlu Aile Mutlu Çocuk” adlı seminer hatırlatılarak program bitirildi.



3172 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam385
Toplam Ziyaret6623195