sitene türk bayrağı

   


AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar yaptığı açıklamada “Benim baştan beri hayalim Burdur makasından bu tarafın Serinhisar’a bağlanmasıydı. Hala bu kanaatteyim” dedi.

BİLAL UÇAR “ACIPAYAM’IN BAZI KÖYLERİ SERİNHİSAR’A BAĞLANMALI”

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar yaptığı açıklamada “Benim baştan beri hayalim Burdur makasından bu tarafın Serinhisar’a bağlanmasıydı. Hala bu kanaatteyim” dedi.

Bilal Uçar Serinhisar’ın Sesi Gazetesine verdiği mülakatta merak edilen bir çok konulara açıklık getirirken Burdur makasından itibaren Yeşilyuva’ya kadar bütün köy ve kasabaların Serinhisar’a bağlanması gerektiğini ifade etti.

İL GENEL MECLİSİ YERİNE İL MECLİSİ

Kendisinin de Serinhisar’a bağlı Kocapınar köyünden olduğunu belirten Uçar, Serinhisar’ın merkez ilçe olmayacağını söyleyerek şunları kaydetti “Mesela büyükşehir olduğumuz zaman belde belediyeleri kapanacak. Yatağan ve köylerimiz mahalle
olacak. Oralarda muhtarlar aynen şimdiki gibi devam edecek. İlçe
belediyelerinin bütçeleri ve imkanı artırılacak ve mahallelerin hizmetlerini Serinhisar yapacak. Serinhisar Belediyesine de ona göre imkan verilecek.
Vatandaşlarımız seçimde muhtarlık için, ihtiyar heyeti için, ilçe belediye başkanlığı için, ilçe belediye meclisi üyeleri için, il meclisi için (yani bugünkü il genel meclisinin karşılığı), bir de büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanacaklar. Yani vatandaşı önüne 6 tane pusula gelecek. Seçimde
büyükşehir belediye meclisi meclisi ve il genel meclisi birleşerek il meclisi oluşturulacak. Bu şekilde bütün şehrin ihtiyaçlarını ve imkanlarını göz önüne alarak planlayacağız ve Denizli her yeriyle kalkınmış olacak.

İL MECLİSİ ÜYESİ SAYISI 120-130 OLACAK

Belediye meclisinin sayısı artacak mı ? sorusuna ise Uçar “Tabi ki. Şimdi bizim il genel meclisimiz 54 kişiden oluşuyor. Denizli Belediyesinin de 37 üyesi var.
İlçelerden belediye başkanlarının da katılımıyla 120-130 kişi civarında il meclisi üyesi olacak. Mesela Serinhisar’da 2 tane il genel meclisi üyemiz var.
Aynı şekilde il meclisine yine seçilerek gelecekler. İl meclisi için
seçilecekler ama Serinhisar için, Serinhisar’ın ihtiyaçları için çalışacaklar” dedi.

BELEDİYE BAŞKANININ BECERİKSİZLİĞİ OLABİLİR

Serinhisar açısından nelerin değişeceği soruna cevap veren Uçar “Bir kere Serinhisar Belediyesi için bir tek örnek versem bile yeter. Şu an Serinhisar’ın 10 binin üzerinde merkez nüfusu var ve ciddi bir sanayisi var. Ama altyapısına baktığınız zaman çok kötü. Kanalizasyonu yok, arıtma tesisi yok. Kanalizasyon
var ama tam bir rezalet. Peki Serinhisar Belediyesinin bütçesi bunu karşılayabilir mi ? Belediye Başkanının beceriksizliği olabilir, imkansızlığı olabilir. Ama hala yapılmıyor. İşte bu tür yatırımları büyükşehir yapacak”

YEŞİLYUVA SERİNHİSAR’A MI YAKIN ?

ACIPAYAM’A MI ?

Serinhisar 3 köy ve 1 kasabaya sahip. Ama Acıpayam’a baktığımızda 13 kasabası ve 36 tane köyü var. Daha önce büyükşehir meselesi ilk ortaya atıldığı zaman konuşulmuştu.
Burdur makasından Serinhisar’a bakan kısmın Serinhisar’a bağlanması gibi bir durum söz konusuydu, bu olay mümkün mü ? sorusuna cevaplayan Bilal Uçar “Aslında mümkün ve en doğru olan şey de bu. Mesela Kuyucak’ın Yatağan’a mesafesi 1 km.
Yeşilyuva’nın ise 2 km. Yeşilyuva Serinhisar’a mı yakın, Acıpayam’a mı yakın ?
Yine baktığımızda Karahöyük, Yassıhöyük, Apa, Karahöyükavşarı gibi o hattaki köylerin yönü Serinhisar tarafında. Şimdi ilçe belediyeleri hizmet götürecek.
Acıpayam Belediyesi 36 tane köye 13 tane beldeye hizmet götürecek. Peki Serinhisar? Serinhisar güçlü bir ilçe. Ekonomik açıdan potansiyeli olan bir ilçe. Ama maalesef hala biz de Kasaba siyaseti dediğimiz dar bakış, o sert siyaset bizim bölgede devam ediyor. Biz bu konuyu tartışmaya açtık. Kimin malını kime veriyorsunuz diyorlar. Kimsenin malını kimseye verdiğimiz yok. Biz sadece oradaki yaşayan insanlara hizmet götürmek istiyoruz. Acıpayam’daki lobi ise, Yeşilyuva 5 bin nüfuslu Acıpayam’ın en yoğun nüfuslu beldelerinden biri diyor. Ne olur sanki. Eğer zaten oraya hizmet gitmezse seçimlerde cevabını verirler.

Ben hala olması gerektiği fikrindeyim. Ama bunu da konuşarak yapmak istiyoruz. Yoksa kanunu yapar geçersiniz. Serinhisar ilçe olarak Acıpayam’dan ayrılmadı mı? Acıpayam bir şey mi kaybetti? Serinhisar bugün kendi imkanlarıyla büyük bir ilçe oldu. Ekonomik bir güce kavuştu” dedi.

ACIPAYAM’DA BİR LOBİ VAR. MAALESEF SABAH AKŞAM BUNUN DEDİKODUSUNU YAPIYORLAR

Birinci ağızdan olmasa bile bazı belde belediye başkanlarının Serinhisar’a bağlanma konusunda olumlu düşündüklerini duymuştuk sorusunu yanıtlayan Bilal Uçar “Şimdi
o köy ve kasabalardan Serinhisar’a bağlanmak istediklerine dair bir şey gelmedi. Dahası Acıpayam’da bir lobi var. Maalesef sabah akşam bunun dedikodusunu yapıyorlar. Ama önümüzde daha bir süreç var, böyle bir şey gerçekleşir mi bakacağız. Yine söylüyorum benim gönlüm her zaman bağlanması
yönünde” diye konuştu.

Bilal Uçar, Kapanan adliyenin tekrar Serinhisar’a gelmesi için Yeşilyuva ve diğer köylerin Serinhisar’a bağlanmasıyla nüfusun 25 bine bulmasıyla daha kolay olacağını savundu.

UÇAR, BÜTÜN İLÇELERDEKİ YÜKSEKOKULLARA KARŞIYIM

İlçelere açılan Yüksekokulları da eleştiren Bilal Uçar “Ama biz gitmişiz Bekilli’nin dağına Yüksekokul açmışız. Biz oraya 3 sene önce gittiğimizde çocukların gidebileceği bir Kafeterya bile yoktu. Dağın başına dikmişler, adı Yüksekokul.
Staj yapabilecekleri bir yer bile yok. Biz maalesef şöyle bakıyoruz olaya, Her ilçeye Yüksekokul açılırsa, oraya bin tane öğrenci gelirse, bakkaldan alışveriş ederse katkı olur. Bundan daha büyük bir kötülük olamaz. Bir milletin kendi evladına bundan daha büyük bir ihanet olamaz. Biz olaya para olarak bakıyoruz.
Yazıklar olsun. Ben bütün ilçelerdeki Yüksekokullara karşıyım. Çünkü çocukların orada barınmalarından tutunda akademik personele kadar ihtiyaçlar giderilemiyor.
Çocuk çıkıyor oradan 2 yıllık okulu bitirdim geldim diyor. Hangi bölüm, mesela ihracat bölümü. Fabrikaya gidiyor, İngilizce var mı ? ihracat yapabilir misin ? Hiçbir şey yok. Biz kendi kendimizi aldatıyoruz ve çocuklarımıza ihanet ediyoruz.  Üniversite büyük bir kampüste olur” diye
konuştu.

BURDUR MAKASINDAN BU TARAFA SERİNHİSAR’A BAĞLAYIP NÜFUSU 25 BİN YAPALIM ADLİYE İSTEYELİM

Serinhisar’da “Adliyeyi biz götürdü, geri getirmesini de biz biliriz” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Bilal Uçar şunları kaydetti “Seçim zamanında buna benzer bir söz söyledim. Bunu söylerken, her gittiğimiz yerde Adliye meselesi kasıtlı olarak karşımıza çıkarıldı. Benim baştan beri hayalim Burdur makasından
bu tarafın Serinhisar’a bağlanmasıydı. Hala bu kanaatteyim. Biz ne zaman Serinhisar’ın nüfusunu 25 binin üzerine çıkarırsak, biz adliyemizi geri istiyoruz dememiz daha kolay olur” dedi.

ACIPAYAM GAZETESİ.COM



7440 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam809
Toplam Ziyaret6625793