sitene türk bayrağı

   


Denizli'nin Milli Gururları Çiçeklerle Karşılandı

18/12/2023

Acıpayam'lı hemşehrimizinde aralarında olduğu Goalball Kadın Milli Takımı zaferlere doymuyor.

Denizli'nin Milli Gururları Çiçeklerle Karşılandı

Acıpayam'lı hemşehrimizinde aralarında olduğu Goalball Kadın Milli Takımı zaferlere doymuyor.

Paralimpik Oyunlarında 2 Olimpiyat Şampiyonluğu, 1 Dünya Şampiyonluğu 3. Kez elde ettiği Avrupa Şampiyonluğu ile adeta tarih yazan Milliler dün akşam yurda döndü.

KARADAĞ’DA FİNALDE İSRAİL’İ DEVİRDİLER

IBSA Goalball 2023 Avrupa Şampiyonası 06-16 Aralık 2023 tarihleri arasında Karadağ’da düzenlendi. Grup maçlarında sırasıyla Almanya, Büyük Britanya ve Ukrayna’yı geçen Milliler, namağlup çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Fransa ile karşılaşan milli takımımız sahadan 11-1 üstünlükle ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde Yunanistan’ı 9-2’lik skorla geçen Goalballcüler finalde İsrail ile karşılaştı. İsrail’i çekişmeli geçen maç sonunda 8-4 yenen Kadın Millilerimiz Avrupa Şampiyonu oldu.

İLMAN “KIZLARIMIZLA BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUK”

Goalball Kadın Milli Takımının Denizlili yıldızları Acıpayam'lı Şeydanur Kaplan ile Berfin Altan dün gece geç saatlerde Çardak Havalimanına iniş yaptı. Milli sporcuları havaalanında ailelerinin yanısıra, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Görme Engelliler Okulu Spor Kulübü yetkilileri ve antrenörü karşıladı.  

Goalball Kadın Milli Takımının ülkemize yaşattığı başarı ile bir kez daha gurur duyduklarını söyleyen İl Müdürü Ömer İlman, kızların başarılarıyla tüm sporculara örnek olduğunu ifade ederek sporcuları kutladı. Bir yıldır Avrupa Şampiyonasına hazırlandıklarını söyleyen Milli Sporcular, Cumhuriyetimizin 100. Yılında böyle bir başarıya ulaştıkları için hissetikleri mutluluğu dile getirdi.

Acıpayam Gazetesi.com


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam41
Toplam Ziyaret6638305