sitene türk bayrağı

   


Arazi Toplulaştırma Sonrası Ağaç Dikme Kampanyası

24/01/2023

Acıpayam ve bazı mahallelerinde gerçekleşen arazi toplulaştırma çalışması tamamlandı. Şimdi ağaç dikme zamanı.

Arazi Toplulaştırma Sonrası Ağaç Dikme Kampanyası

Acıpayam ve bazı mahallelerinde gerçekleşen arazi toplulaştırma çalışması tamamlandı. Şimdi ağaç dikme zamanı.

Acıpayam ilçe merkezi aşağı mahalle ile Akalan ve Pınaryazı mahallesinde arazi toplulaştırma çalışması tamamlandı. Daha öncede Dedebağ, Köke ve Bedirbey Mahallesi ile bazı mahallelerimizde de arazi toplulaştıması yapıldı.

Arazi toplulaştıması sonrası artık her tarlanın yolu oldu. Uzun yıllar önce dikilen veya kendiliğinden çıkan ağaçlarda ihtiyarladı. Bunun yanında kesilen ağaçlarda oldu.

HEDEF EN AZ BİR AĞAÇ

Daha öncede dile getirdiğim gibi Acıpayam İlçe merkezi başta olmak üzere arazi toplulaştırması yapılan bölgeler ile diğer bölgelerde tarlaların uygun olan yerlerine ağaçlandırma çalışması başlatalım. Hedefimiz de en azından bir ağaç dikelim. Ağaç dikerken bölge ve mevki şartları göz önüne alınarak ve danışılarak ağaç dikilmesi.

Kendi araştırmalarıma göre, Acıpayam bölgemizde özellikle Nisan ayından sonra çiçek açan meyve ağaçları sorunsuz bir şekilde meyve veriyor.

ESKİDEN ÜZÜM BAĞLARIMIZ VARDI

Örneğin, Ayva, İğde, Dut, Hünnap, Asma, Armut vs. gibi meyve ağaçlarından dikebiliriz. Yeşillik ve çam ağaçları ise isteğe bağlı çeşitlilik için de dikilebilir. Bu ağaçların bizlerin yanı sıra doğada yaşayan hayvalarımız için de büyük önemi olduğunu unutmayalım. 

Diğer yandan ağaçların meyvesinin yanında sıcak yaz günlerinde ağaç gölgesinin önemi de unutulmasın.

Ramazan Alkan

Acıpayam Gazetesi.com


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam403
Toplam Ziyaret6623213