sitene türk bayrağı

   


Acıpayam’da Sulama Borularının Montaj Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

21/12/2022

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak,

ACIPAYAM’DA SULAMA BORULARININ MONTAJ ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Denizli ili ve ilçelerinde, son dönemlerde DSİ tarafından yapılan sulama projeleri tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

Denizli’nin Acıpayam Ovasını modern borulu sistem ile sulama imkânı sağlayacak olan Acıpayam Sulaması 2. Kısım inşaatında sulama borularının montaj çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

85.000 metre sulama borusunun döşeneceği projede; 30.000 metre montaj çalışması yapılmıştır. Projenin tamamlanmasıyla Acıpayam Ovasında bulunan 28 bin 810 dekar tarım arazisinin modern borulu sistem ile sulanması planlanmakta olup, modern sulama sistemi sayesinde bölgede ürün desenini çeşitlendirip dekar başına 6 bin TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 172 milyon 860 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam184
Toplam Ziyaret6629928