sitene türk bayrağı

   


ACIPAYAM'DA NİTELİKLİ OKULLAR İSTİYORUZ !

15/10/2022

İlçemizden çok başarılı bilim adamları, bürokratlar, sanatçılar çıkmıştır.

ACIPAYAM'DA NİTELİKLİ OKULLAR İSTİYORUZ !
Acıpayam ilçemiz uzun yıllardır eğitimli insanlarıyla ünlüdür. İlçemizden çok başarılı bilim adamları, bürokratlar, sanatçılar çıkmıştır.
Ancak son zamanlarda eğitim kurumlarımızda arzu ettiğimiz başarıdan uzaklaşıldığı görülmektedir. Bunun bir sebebi de adrese dayalı yerleştirme sistemine geçilmesidir.
Tavas ve Gölhisar’da bulunan Fen Lisesi Acıpayam’da açılamamıştır. Fen Lisesinin devamı olarak nitelikli Anadolu Liselerimizin de olmaması ilçemizdeki başarı seviyemizin aşırı şekilde düşmesine neden olmuştur.
İlçemizden her yıl 70 başarılı öğrenci, nitelikli Fen ve Anadolu Liselerimizin olmamasından dolayı, 8. sınıftan sonra girdikleri LGS sınavıyla Acıpayam dışındaki nitelikli Fen ve Anadolu Liselerine gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu öğrenciler ve aileleri büyük maddi ve manevi zorluklar içine girmektedirler. Bazı aileler ise çocuklarıyla birlikte Acıpayam’dan göç etmektedirler.
Nitelikli liselerdeki başarının sebebi okul binası veya öğretmenler değildir.
Sınavla alınan yüksek başarılı öğrencilerin bu okullarda toplanmasıdır. Başarılı öğrencilerin toplandığı okulların üniversiteyi kazandırmadaki başarı oranlarının yüksek olması gayet doğaldır.
Acıpayam’da nitelikli Fen ve Anadolu Liseleri olsaydı, her yıl en az 70 başarılı öğrencimiz ilçe dışına gitmemiş olacaktı ve her yıl en yüksek üniversitelerin bölümlerine en az 70 kişi daha fazla kazanmış olacak ve Acıpayam’ın başarısı katlanarak artacaktı.
Acıpayam’daki liselerimizin okul binaları eğitime gayet uygundur, öğretmenlerimiz de en az nitelikli liselerdeki öğretmenler kadar başarılıdır. Öyleyse başarılı öğrencilerimizi neden ilçe dışına gönderiyoruz?
İhtiyacımız sınavla girilen nitelikli Fen ve Anadolu Liseleridir.
Bunun sağlanması için hali hazırda Acıpayam’da eğitim veren iki Anadolu Lisemizin nitelikli okul haline getirilebilmesi için sadece bürokratik onay gerekmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ilçemizdeki liselerin nitelikli lise olması için gerekli müracaatı yapmıştır.
2023-2024 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimizin Acıpayam’daki bir nitelikli lisede okuyabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığından bu isteğin 2023 şubat ayına kadar onaylanması gerekmektedir.
Bunun için de biz Acıpayamlılar, bu sürece dahil olarak, etkili ve yetkili makamlara ulaşarak Acıpayam’ın bu en öncelikli eğitim ihtiyacı isteğimizin Şubat ayından önce onaylanmasını en kuvvetli şekilde talep ediyoruz.
Bu kapsamda Acıpayamlılar olarak bir imza kampanyası başlattık.
İmza desteğiniz için sizleri AYTEKİN TARIM'a davet ediyoruz. Toplanan imzaları Denizli Milletvekillerimize ulaştırıp Milli Eğitim Bakanlığımızın onayına arz edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam297
Toplam Ziyaret6630569