sitene türk bayrağı

   


Anne Adayları Sıcak Havalara Dikkat !

05/06/2022

Acıpayam'da hizmet veren, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Arzu Acar Ünsal hamileleri uyardı. Bunaltıcı yaz sıcakları başladı.

Anne Adayları Sıcak Havalara Dikkat !

Acıpayam'da hizmet veren, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Arzu Acar Ünsal hamileleri uyardı. Bunaltıcı yaz sıcakları başladı.

Sıcak havalar herkes için dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Özellikle hamileler sıcak havalarda çok efor harcadıkları için daha dikkatli olmalıdır. Hamilelerde aşırı sıcaklığa bağlı, tansiyon yüksekliği veya tansiyon düşüklüğü görülebilir. Sıcaklığın yüksek olduğu saatlere dikkar edilmelidir. Mümkünse bu saatlerse dışarı çıkılmamalı ve hafif, açık renkli, pamuklu veya keten kıyafetler giyilmelidir.

Kıyafetleriniz dar, ayakkabınız yüksek topuklu olmamalıdır. Ayakkabı ya da terlikte ufak topuk tercihi, bel ağrılarına iyi gelmektedir. Gebelerde sıvı kaybı dahada çok olur. O yüzden bol bol su içilmeli ve bol sulu yiyecekler tüketilmelidir.

VÜCUTTA SUYA DİKKAT !

Vücut susuz kalırsa, rahimde kasılma ve erken doğum sancıları başlayabilir bu da erken doğum riskini arttırır. Sıcak havalar yiyeceklerinde çabuk bozulmasına yol açtığı için bu gibi gıdaların tüketilmesinde gebeler dikkarli olmalıdır; Süt, süt ürünleri, tavuk, krema, pasta ve dondurma gibi hazır gıdalar tüketilirken dikkat edilmelidir. Sık sık duş alın, bu hem sizi hemde bebeği rahatlatıcaktır. Aşırı sıcak ya da çok soğuk duşlardan kaçınılmalıdır.

Sıcak havalarda hareketsizlik ile ayaklarda ve bileklerde şişme olur. Sabahın ilk saatlerinde ya da gece yatmadan önce yapılan hafif egzersizler ile yürüyüş gebeleri rahatlatır, ancak uzun süre ayakta kalınmamalıdır.

SON 3 AYA DİKKAT !

Özellikle gebeliğin son 3 ayında el ve ayaklarda şişme olur, sıcak hava ve artmış nem miktarı bu şişmeleri arttır. O yüzden gebeler oturup ayaklarını yükseğe kaldırmalı ve ayak ile bacaklarına masaj yapmalıdır. Tüm anne adaylarımızın, sağlıklı ve güzel bir hamilelik dönemi geçirmelerini diler. Doğacak bebekleri ve aileleri ile güzel günler geçirmelerini temenni ederim.

Op. Dr. Arzu Acar Ünsal Çamlık Mah. Huzur Bulvarı Acıpayam Stadyumu Karşısı Acıpayam / Denizli İletişim: 0543 860 45 50


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam404
Toplam Ziyaret6631117