sitene türk bayrağı

   


Bu Kütüphane Köy Çocuklarının Ayağına Gidecek

08/09/2021

Acıpayam Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Yeni Bir Projesi Daha Hayata Geçiyor.

Bu Kütüphane Köy Çocuklarının Ayağına Gidecek
 
Acıpayam Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Yeni Bir Projesi Daha Hayata Geçiyor.
 
Acıpayam Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından özellikle köy çocuklarının kitapla buluşması için “Hasan Tahsin Akıncı Gezici Kütüphane” projesi hayata geçirildi.
 
İlçede uzun yıllar öğretmenlik yapıp kütüphane eksikliğini kendi çabalarıyla yaptığı baraka kütüphaneyle Acıpayam’daki ilk kütüphaneyi hayata geçiren Hasan Tahsin Akıncı’nın adını taşıyan Gezici Kütüphanenin açılışı ve kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.
 
Eski Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleşen açılışa Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, İlçe Jandarma Komutanı Üstğm. Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Altuğ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman İzgi, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özkan Sağun,Belediye meclis üyesi ve Engelsiz Yaşam Parkı sorumlusu Birgül Burhan, daire ve kurum amirleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
 
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan; ‘’Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen projede köylerimizdeki kütüphaneden uzak kalan çocuklarımızı düşünerek yola çıkıldı. Gezici Kütüphanemiz mahalle mahalle dolaşarak çocuklarımız, gençlerimiz ve vatandaşlarımızla buluşacak. Görevli arkadaşlarımız çocuklarımıza hem kitap okumayı hem de eğlenceli aktiviteleriyle güzel vakit geçirmelerini sağlayacak. İlerleyen zamanlarda da en çok kitap okuyan çocuklarımıza da çeşitli hediyeler verilecek. Bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum’’ dedi.
 
Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz; ‘’Göreve başladığım ilk günlerde bu tür etkinliklerin olması şahsımı mutlu etmiştir. Acıpayam ilçemizde bu tür kültürel faaliyetlerde bizler de çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın yanlarında olarak onlarla hem kitap okuyup hem de sohbet etme fırsatı bulacağız. Bu tür etkinliklerin daha da artması dileğiyle projede emeği geçen başta kıymetli Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan olmak üzere çalışma arkadaşlarını kutluyorum’’ dedi.
 
İLK ÜYELER GÜRBÜZ VE ŞEVKAN
 
Hasan Tahsin Akıncı Gezici Kütüphane’sinin ilk üyeleri Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan oldu.
 
3000 KİTAP VE ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER ÇOCUKLARLA BULUŞACAK
 
Acıpayam Belediyesi Hasan Tahsin Akıncı Gezici Kütüphanesi’nde roman, hikaye ve masal olmak üzere3000 kitap bulunmaktadır. Ayrıca çocuklar için çeşitli aktiviteler ile film gösteriminin de yapılacağı Gezici Kütüphane çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimine de katkı sunacak.
 
ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALAN KÜTÜPHANE
 
Acıpayam Belediyesi Hasan Tahsin Akıncı Gezici Kütüphanesi’nin bir özelliği de elektrik ihtiyacını otobüs üzerinde bulunan güneş panellerinden karşılaması.
 
13 EYLÜL PAZARTESİ YOLLARDA OLACAK
 
Gezici Kütüphane belirlenen program dahilinde mahalle okulları ve ilçe merkez okullarında çocuklarla 13 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren yollarda olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam422
Toplam Ziyaret6598846