sitene türk bayrağı

   


Şevkan "Depremin Yaraları Sarıldı, Geçmiş Olsun Acıpayam"

20/03/2021

Acıpayam'da meydana gelen depremin üzerinden iki yıl geçti.

Şevkan "Depremin Yaraları Sarıldı, Geçmiş Olsun Acıpayam"

Acıpayam'da meydana gelen depremin üzerinden iki yıl geçti.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan yaptığı açıklamada "20 Mart 2019’ da ilçemizde meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremin 2.yılında tüm hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yaşanılan deprem sonrasında Devletimiz, AFAD’ımız, Denizli Büyükşehir Belediyemiz ve Acıpayam Belediyemiz gerekli çalışmaları başlatmıştır.

Depremin hemen akabinde hak sahipliği çalışmaları başlatılmış ve tespitler tamamlanmıştır. Talep edilen ve değerlendirilen tespitler sonucunda ilçemizde #167adet hak sahibi vatandaşımıza #TOKİ konutlarından ev verilmiş olup, yapılar tamamlanmış ve mağduriyetleri giderilmiştir.

Ayrıca #173adet hak sahibi vatandaşımız da kendi istekleri doğrultusunda evlerini mevcut yerinde yapmak istedikleri için #EVİNİYAPANAYARDIM (EYY) metodundan yararlandırılmak üzere işlemleri başlatılmıştır.

Gelinen noktada #152adet vatandaşımızın ruhsat işlemleri tamamlanmış, evlerinin inşaatı başlamıştır. Bunlardan #41adedi ise yapı kullanma izin belgelerini alarak evlerinde oturmaya başlamıştır.

Kalan #21adet vatandaşımızın geçmişten gelen mülkiyet sorunları devam ettiği için inşaatları ilerleyen tarihlerde başlatılacaktır."


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam428
Toplam Ziyaret6629548