sitene türk bayrağı

   


Dolandırıcılar Kaçmak Üzereyken Yakalandı : 2 Tutuklu

15/10/2020

Denizli’de kendini polis, asker ve savcı olarak tanıtan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 2 şahıs tutuklandı.

Dolandırıcılar Kaçmak Üzereyken Yakalandı : 2 Tutuklu

Denizli’de kendini polis, asker ve savcı olarak tanıtan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 2 şahıs tutuklandı.

Denizli genelinde kendisini Polis - Asker ve Savcı olarak tanıtıp, telefonla ulaştıkları kişileri kandırmak suretiyle paralarını ve altınlarını dolandırmak isteyen şahıslara yönelik operasyon başlatıldı.

Müştekiyi sabit ev telefonundan arayarak kendilerini Komiser ve Savcı olarak tanıtıp, “İzmir’de kuyumcu soygunu olmuş, kimlik fotokopinizi olay yerine atmışlar, biz hırsızları yakaladık, kaçanlar yurt dışına gider, biz seni kurtarmaya çalışıyoruz, yakalayamadığımız bir şahıs kaldı, yakaladığımız şahıslar ve kaçan kişi fetöcü” diyerek, vatandaşların kimlik bilgilerini söyleyip güven kazandıktan sonra ‘evde bulunan altınlar ve paralar üzerinde parmak izi çalışması yapmak‘ bahanesi ile vatandaşın  evine giderek kendisini komiser olarak tanıtan şahsın, vatandaşları  “kandırmak ve korkutmak” suretiyle yüklü miktarda ziynet eşyasını ve parasını  alarak dolandırdı.

Olay ile ilgili olarak yapılan operasyon neticesinde; olaya karışan 2 şüpheli şahıs, Denizli’den çıkmak üzere bindikleri otobüste, vatandaşa ait altınları kutularından çıkartamadan ve paraları sayamadan kıskıvrak yakalandı.

Gözaltına alınan 2 şüpheli şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca  tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada, “Kendilerini Polis, Asker veya Savcı olarak tanıtarak yapılan dolandırıcılık olaylarının, önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve  vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları halinde bu şahıslara itibar etmemeleri, şüphe arz eden bir durumda 155-112 ihbar hattını aramaları gerekmektedir. Unutmayın! Polis, Asker veya Savcı sizden para, hesap numarası, ziynet eşyası istemez.” denildi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam709
Toplam Ziyaret6624790