sitene türk bayrağı

   


Temmuz Ayı Meclis Toplantısının 2. Oturumu Tamamlandı

06/07/2020

Babasının rahatsızlığı dolayısıyla toplantıya katılamayan Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'ın yerine toplantıyı Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem yönetti.

Temmuz Ayı Meclis Toplantısının 2. Oturumu Tamamlandı

Babasının rahatsızlığı dolayısıyla toplantıya katılamayan Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'ın yerine toplantıyı Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem yönetti.

Cuma günkü toplantıda komisyonlara sevk edilen maddeler görüşüldü.

İmar Komisyonuna sevk edilen Dedebağ'da uygulanan revizyon, doğalgaz bölge regülatörünün yerinin değiştirilmesi, Gölcük Mahallesindeki sondaj kuyusunun DESKİ'ye devri, oy birliği ile kabul edildi.

Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilen Avşar Mahallesindeki arsa vasfındaki toplam 5 adet taşınmazın içerisinde bulunan mük sahiplerine satılması önerisine ittifak grubu 5 evet, muhalefet 3 ret oyu verdi. Ret veren Ertan Başkan, adada bulunan Belediyeye ait yapının yıkılmadan değerlendirilmesi yönünde açıklama getirdi. Baki Tatar ve Ömer Yalçındağ da ret oyu verdiler.

Akalan Mahallesindeki Parselin Belediyeye alınması için verilen önergeye muhalefet, bir yandan borç için kredi isteniyor, bir yandan satılıyor,  bir yandan alım yapılıyor diyerek ret verdiler.

Ucarı Mahallesinde Beledieye ait tarla vasfındaki 33.200 m2.lik taşınmazın, Acıpayam Atılım San.Tic. Şti.'ne 10 yıllığına kiraya verilmesi maddesi tartışmalara neden oldu.

Atılım Şirketine Belediyen,n % 25 otak olması, diğer yandan % 75'i 20 gün öncesine kadar Belediyede çalışan birisine ait olduğ, dolayısıyla Belediye ye ait şirketleri de denetim komisyonunda incelenemediğini Plan Bütçe Komisyonu Üyesi İyi parti Meclis Üyesi Zühal Demir dile getirdi.

Ayrıca Meclis Üyelerine gönderilen toplantı gündemindeki ilgili maddeyi okudu, komisyonda şirketin adının verilmesini belirtti. Diğer meclis üyeleride konu hakkındaki rahatsızlıklarını dile getirdi. İlgili madde uzun tratışmalardan sonra geri çekildi. 

Yine plan ve bütçe komisyonunda görüşülen, İller Bankasından kredi kullanılması maddesini İyi Parti Meclis Üyesi Zühal Demir Belediyenin artık öncelikle tasarruf ederek borçları ödemesi gerekiyor diyerek ret oyu verdi. AK Parti ve CHP meclis üyeleri evet oyu verdi.

Toplantı sonunda, görüşülen faaliyet raporu da uzun tartışmalara sebep oldu. CP'li Ali Bardakçı, raporda taş döşeme ile ilgili resimler harici, belediyeye gelir getiren yeni yatırımların olmaması, sadece satış ve kredi konularının dile getirildiğini, ittifak belediyelerinin çalışmalarını görükçe eksik kalındığını ifade etti. Zühal Demir belediyenin gelir getirici yatırımlar yapması gerektiğini, önceden alınmış taş fabrikası yerine, elektrik enerji santrali kurulmuş olsa düzenli gelirimiz olurdu diye ifade etti. Ayrıca kira getirisi olan belediye altındaki dükkanların gereksiz yere satıldığını, bu paraların nerelerde kullanıldığını sordu.

Toplantı 07 Ağustos'da toplanmak üzere sona erdi.

Acıpayam Gazetesi.com





Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam371
Toplam Ziyaret6598105