sitene türk bayrağı

   


Serinhisar’a 2 milyon TL destek!

01/06/2020

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi; geçen yıl hazırladıkları Avrupa Birliği LEADER Kırsal Kalkınma Projesi başvurularının onaylandığı müjdesini verdi.

Serinhisar’a 2 milyon TL destek!

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi; geçen yıl hazırladıkları Avrupa Birliği LEADER Kırsal Kalkınma Projesi başvurularının onaylandığı müjdesini verdi.

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi , 2019 yılında yaklaşık 6 ay süren yoğun bir mesai ile hazırlanan  “Avrupa Birliği Leader Yaklaşımı Kırsal Kalkınma Projesi” başvurularının onaylandığı müjdesini verdi. Gemi ; yaptığı açıklamada,  "Leader Projesi 3,5 sene sürecek ve Avrupa Birliği IPARD bütçesinden yaklaşık 2 milyon TL’lik bir kaynak ilçemizin kalkınması için yapacağımız projelerde ve faaliyetlerde kullanılacak” dedi. 

BU PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Leader Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” başvuru sonuçları açıklandı ve başvurusu onaylanan Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi açıklamalarda bulundu. 2019 Haziran ayı itibarı ile Leader Yaklaşımı Projesi için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Gemi, “Leader Yaklaşımı Projesi, ilçemiz için hayata geçirmeyi planladığımız kalkınma projelerimiz ile son derece uyumlu. Yol haritasının detaylılığı, uygulama süresinin uzunluğu ve yüksek bütçesi nedeniyle bu projeyi önemsedik ve dört elle sarıldık.” dedi.

HALKIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ İYİLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Başkan Hüseyin Gemi , “Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği (KIYEG) ekibimizle; 6 ay boyunca, gece gündüz demeden ciddi mesai ve emek harcadık. Türkiye’den yapılan 50 başvuru içerisinde 8. sırada yer alarak emeklerimizin karşılığını aldık. Bu başarıda payı olan; proje ekibime, proje süreçlerine katkı koyan kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, üreticilerimize ve vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Leader Projesi ile; ilçemizin potansiyelini ve kapasitesini uluslararası kaynaklar ile destekleyerek yeni gelir kaynakları yaratmayı, üretimde verimliliği arttırmayı ve halkımızın yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefliyoruz, ilçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam629
Toplam Ziyaret6621619