sitene türk bayrağı

   


CHP Acıpayam İlçe Başkanlığından Açıklama

26/03/2020

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Acıpayam İlçe Başkanlığı bir açıklama yayınladı.

CHP Acıpayam İlçe Başkanlığından Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Acıpayam İlçe Başkanlığı bir açıklama yayınladı.

HALKIMIZA VE BASINA

Hepimizin bildiği gibi, tüm dünyada insanlık olarak zor ve tarihi bir süreçten hep birlikte geçiyoruz. Dünyada ve ülkemizde kayıpların artmaması, virüs salgınının bir an önce kontrol altına alınması için birçok hayati tedbirler alıyoruz. Bu konuda, sosyal yaşam alanında alınan tüm tedbirleri destekliyor, bizler de bu tedbirlere uyuyor ve halkımızı tedbirlere uyması konusunda her fırsatta uyarıyoruz.

65 yaş üzeri vatandaşlarımıza yönelik dışarı çıkma kısıtlamalarının başladığı günden beri kurduğumuz kriz masamızla, risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yetkililerin toplum sağlığı açısından herhangi bir konuda bizlere de düşen bir görev çağrısında, seve seve en önde birlikte mücadeleye sonuna kadar hazırız.

ANCAK(!);
Tüm halk olarak, can ve geçim derdine düştüğümüz bugünlerde; iktidar, ucube projesi “Kanal İstanbul” kapsamında; taşınması için, iki köprünün taşıma ihalesini gerçekleştirerek tarihi bir gaflete düşmüştür. Tarihi bir süreçte, yangından mal kaçırır gibi İstanbul’a ihanet projesinin ihalelerini gerçekleştirmek, koruma altındaki doğa güzelliklerini “Millet Bahçesi” yapacağım diye beton yığınlarına çevirmek, akıl almaz bir durumdur.

Soruyoruz sizlerle: Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bu acele niye?

Mahpus insanlarımız için yapılacak infaz değişikliklerinde uyuşturucu ve cinsel suçlara yönelik indirimi sizin vicdanınız nasıl kabul ediyor? Daha çok çocuğumuz kadınımız tacize ve tecavüze maruz kalmasın diye bunca mücadele verilirken, böyle bir cezai indirimin bahsinin geçmesi bile bizim vicdanımız rahatsız ederken, sizin vicdanınız bunu nasıl kabul ediyor?
Böylesine bir süreçte, halkımızın can ve geçim derdine düştüğü bu günlerde, sessiz sedasız bu adımları atmayı neyle açıklayacaksınız?
Halkımızın büyük bir kesimi günlük kazandıklarıyla evine ekmek götürüyor. Faturalarını günlük kazandıklarını biriktirerek ödüyor.

Tedbir için dükkanlarını kapattılar, evlerinde toplum sağlığının güvenliğini korumak için ekmeklerinden fedakarlık etmekteler. Peki, bu vatandaşlarımızın geçimlerini kim sağlayacak?

Alınan tedbirlerle birlikte kapanan işyeri sahipleri ve çalışanları için, temel yaşam giderleri olan kira, elektrik, su, doğalgaz vb. faturaları için neden bir adım atmıyorsunuz?

Köprü taşıma ihalesi için 2020 bütçesinden tam 8 milyon lira ayrıldı.
Köprü taşıma ihalesi için ayırdığınız bu bütçe ile yaklaşık 4 milyon vatandaşımızın iki aylık faturalarını devlet olarak ödeyebiliriz. Neden bunun gibi adımlar atmıyoruz da “Kanal İstanbul” ihaleleri gerçekleştiriyoruz?

Her fırsatta muhalefet partilerinin yersiz eleştiren icra kurumu, neden halkının asli sorunlarının çözümü yerine kendi inatlaşma projelerini hayata geçiriyor? Neyin acelesi bu?
Tüm bu soruların cevapları elbette ki iktidar partisinde gizli. Bizim değil, kendilerinin açıklaması gerekiyor.

Halkımız;
Şunu özellikle belirtmemiz gerekiyor. AKP’nin hiçbir ucube projesi tek bir insanımızın canından ve geçim derdinden daha önemli değildir. Hükümeti acilen bu gafletten vazgeçmeye ve bir an önce halkımızın asli sorunlarına çözüm üretmeye davet ediyoruz!
Hepinize saygılar sunar, sağlıklı günler dileriz.

Cumhuriyet Halk Partisi
Acıpayam İlçe Başkanlığı


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam395
Toplam Ziyaret6621385