sitene türk bayrağı

   


32 Bin Sağlık Personeli Alımının Detayları Belli Oldu

25/03/2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın müjdesini verdiği 32 bin sağlık personeli alımının detayları belli oldu.

32 Bin Sağlık Personeli Alımının Detayları Belli Oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın müjdesini verdiği 32 bin sağlık personeli alımının detayları belli oldu.

Başvurular 26 Mart-30 Mart tarihleri arasında yapılacak. Bakan Koca, “Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından müjdesi verilen 32 bin sağlık personeli alımının detayları belli oldu. Bu kapsamda başvurular 26 Mart-30 Mart tarihleri arasında yapılacak. Bakan Koca, başvuruların Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yapılacağını belirterek, “Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz” dedi. Bakan Koca temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14 bin sürekli işçinin de istihdamı yapılacağını açıkladı.

Sağlık personeli kadrosu ise 11 bini hemşire, 1600'ü ebe ve 4 bin 687'si sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında olacak.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam562
Toplam Ziyaret6619557