sitene türk bayrağı

   


Denizli'de 2 şüpheli vaka olduğu belirtildi

17/03/2020

Çin’de başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı bugüne kadar ilimizde uygulanan tedbirler ve ilave alınacak önlemler Vali Hasan Karahan başk

Koronavirüs İle İlgili Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Çin’de başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı bugüne kadar ilimizde uygulanan tedbirler ve ilave alınacak önlemler Vali Hasan Karahan başkanlığında Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısında değerlendirildi.

Valilik Makam Toplantı Salonunda iki aşamalı gerçekleştirilen toplantının ilkine Valimiz Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Tarım ve Orman İl Müdür V. Yılmaz Erkaya, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi katılırken toplantının ikinci kısmında ise İlimizdeki tüm kamu hastanelerinin başhekimleri ve özel hastanelerin yetkilileri katıldı.

İl Müdürlerinin katıldığı toplantıda İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından Covid-19 olası vaka tanımına uyarak sağlık kuruluşlarına başvuran hastalara yaklaşım, kesin tanı almış vakalara yaklaşım, kesin tanı almış vakaların temaslılarına yaklaşım, sağlık hizmetlerinin sunumu ve olası vaka yönetimi hususlarında bilgilendirme sunumu yapıldı. Ayrıca kurumlar arası işbirliği içinde yürütülecek çalışmalar görüşüldü.

Yeni Koronavirüs hastalığı ve tedbirleri, halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda iletişim çalışmalarının Valimiz Hasan Karahan’ın himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü’nün sorumluluğunda yürütülmesi kararı alındı. Halkımızı bu konuda bilgilendirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan broşür, poster ve tüm görsellerin resmi kurumlarımızda, umuma açık alanlarda, belediye otobüslerimizde ve billboardlarda paylaşılması kararı alındı.

Vali Hasan Karahan yaptığı açıklamada; daha önce Umre ziyaretinden dönmüş olan 192 vatandaşımızın tamamının sağlık ekipleri tarafından havaalanında kontrolden geçirilerek, bilgilendirmelerinin yapıldığını, 14 gün süre ile evlerinde kalmaları ve hiçbir şekilde ziyaretçi kabul etmemeleri hususunda uyarıldığını, sağlık ekiplerimizce de Umreden dönen vatandaşlarımızın 14 günlük takip süreçlerinin devam ettiğini belirtti. İlimizde şuana kadar 2 şüpheli vaka olduğunu ve bunların hastanede tetkik ve tedavilerinin sürdürüldüğünü de belirten Valimiz Hasan Karahan, vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, toplu mekânlardan uzak durmalarını ve kişisel hijyenlerini dikkat etmelerini söyledi.

Vali Hasan Karahan vatandaşlarımızın hastalıktan etkilenmemesi ve yayılımının önlenmesi için tüm kurumlar arası işbirliği içinde azami dikkat gösterileceğini, vatandaşların özellikle Sağlık Bakanlığımızın ve resmi kurumların uyarı ve tavsiyelerine uymalarını, sosyal medya üzerinden yapılan asılsız haberlere itibar etmemelerini belirtti.
İl hıfzıssıhha Toplantısının ardından İlimizdeki tüm kamu hastanelerinin başhekimleri ve özel hastanelerin yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ise ilimizdeki olası vaka yönetimi ve tüm sağlık kurumları ile birlikte alınacak tedbirler görüşülerek karara bağlandı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam703
Toplam Ziyaret6620639