sitene türk bayrağı

   


Bol Fıkralı Meclis Toplantısı

07/02/2020

Acıpayam Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı bugün Belediye Başkanı Hulusi Şevkan başkanlığında yapıldı.

Bol Fıkralı Meclis Toplantısı

Acıpayam Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı bugün Belediye Başkanı Hulusi Şevkan başkanlığında yapıldı.

Emekli olan ve emekli olacak işçilere ödenecek tazminatlar bir milyon 500 bin lira kredi çekilmesi talebi ile memurlara olan 400 bin lira borç ile birlikte belediyenin yaklaşık 2 milyon liralık borcu dikkat çekti.

Meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda, Pazaryeri işgaliye harçları ve ilçeye bağlı mahallelerde yapılacak kadastro çalışmalarında 6’ar adet bilirkişinin belirlenmesi ve görevlendirilmesine karar verildi.

İşçi kadrosundan emekliliği hak edenlerin tazminatlarının ödenmesi için İller Bankasından kredi kullanılmasını belirten maddede tartışmalar yaşandı.

İYİ Parti Meclis Üyesi Zühal Demir, başkana daha önce emekli olan işçiler için böyle bir meclis kararı aldınız mı, ödemeleri böyle mi yaptınız sorusu üzerine, başkan daha önce bu amaçla kredi alınmadığını ifade etti.

CHP Meclis Üyesi Ali Bardakçı bundan sonraki aşamada memurların 400 bin Tl. alacağı içinde mi kredi alacaksınız, dedi.

CHP Meclis Üyesi Ertan Başkan, borcun borçla ödenmeyeceğini, ekonomik kısıtlamaların yapılması gerektiğini belirtti. Amacımızın emekli işçi personelimizin kıdem tazminatını mutlaka almaları gerektiğini aktaran Ertan Başkan, fakat kredi çekilmeden ödenmeli, dedi.
Karar CHP üyelerince reddedildi.

Toplantıda söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Zühal Demir’in verdiği önerge CHP meclis üyelerince de imza ile desteklendi. Öneride Belediye bünyesinde bulunan Kent Konseyi Kadın Meclis üyelerinin el emeklerini satabilecekleri bir yer talebini belirtti, hatta bu durumun gerekirse Engelliler Derneği çatısı altında olabileceğini söyledi.

Acıpayam Devlet Hastanesine alınan Tomografi cihazı için başta Ziycan – Mustafa Yılmaz çiftine ve Başhekim Hulusi Deniz Oğuz bey olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Aynı gayretin eksik doktorlar konusunu da ilgililerin göstermesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Acıselsan bölgesindeki Fuar alanı gösterilen arsanın belediyece ticari alana çevrilmesini ve bu alanın firmanın yetkililerince satışa çıkarılıp kamunun zarara uğratıldığını ifade etti. 40 adet parselasyonda yapılacak bu arsadan en az 10 adedinin belediyeye verilmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın konu aralarında fıkra ve hiciv konusundaki yeteneği de dikkat çekti.

Acıpayam Gazetesi.com





Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam988
Toplam Ziyaret6625972