sitene türk bayrağı

   


Uğur Can Uludağ Acıpayam'ın Tarihine Işık Tuttu

Konferansa arkeolog Uğur Can Uludağ konuşmacı olarak katılarak Acıpayam Ovası’nın tarihi hakkında sunum yaptı.

KAZANES VADİSİ KONFERANSI DÜZENLENDİ

Acıpayam Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Acıpayam Şubesi tarafından düzenlenen Prehistorik ve Klasik Dönemlerde Kazanes Vadisi konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa arkeolog Uğur Can Uludağ konuşmacı olarak katılarak Acıpayam Ovası’nın tarihi hakkında sunum yaptı.

Acıpayam Ovası’nın tarihinin yontma taş devrine kadar dayandığını belirten Uludağ, bu konu hakkında son yıllarda yapılan araştırmaların sonuçlarını dinleyiciler ile paylaştı.

Daha sonra ovada yer alan höyük ve klasik yerleşmeleri tek tek slaytlar üzerinde anlatan konuşmacı bölgenin geçmişi, efsaneleri ve kültürü hakkında bilgiler verdi. Özellikle yabancı araştırmacıların geçmişte yoğun olarak bölgeye ilgi gösterdiğini söyleyen Uludağ ‘’Acıpayam Ovası’nın geçmişinin hangi dönemine bakarsanız bakın mutlaka sizi şaşırtacak bir şeylerin karşınıza çıktığını görürsünüz. İç Batı Anadolu ve Doğu Akdeniz arasında adeta bir köprü görevi gören bu özel bölge her dönem için uygarlıkların ve devletlerin kontrol etmek istediği çok özel bir toprak parçası ‘’ cümleleriyle de bölgenin stratejik önemine ve özel konumuna dikkat çekti.

Konuşmanın son bölümünde artan kaçak kazılara dikkat çeken konuşmacı, bu yağmadan Acıpayam Ovası’nın da pay aldığını, kaçak kazılara dikkat edilmesini ve görüldüğü yerde de yetkililere haber verilmesini istedi.

Sözlerini ‘’iki şeyin çaresi yok, bir ölümün iki kaybolan kültür varlıklarının, o yüzden bu eserlere sahip çıkmamız son derece önemli’’ cümleleriyle bitirdi.

Konferans sonunda konuşmacı arkeolog Uğur Can Uludağ'a Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer çiçek, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ömer Alev kitap takdim etti.

Konferansa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, PAÜ. Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı Öğr. Gör. İkbal Vurucu, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ömer Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman İzgi, Belediye meclis üyeleri, daire ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

16.10.2019


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam39
Toplam Ziyaret6626725