sitene türk bayrağı

   


Başkan’a Zor Soru… İSTİFA EDECEK MİSİNİZ ?

Acıpayam Belediye Meclisi Ekim ayı 2. oturumu tamamlandı.

Başkan’a Zor Soru…
İSTİFA EDECEK MİSİNİZ ?

Toplantıda bütçe plan komisyonunun raporu CHP grubunun RED oyları ve AKP grubunun KABUL oyları ile, oy çokluğu ile kabul edildi.

Komisyonda bulunan AKP Meclis üyesi Mahir Altuğ, imar ve inşaat ile ilgili birimlerde daha fazla artış olması gerektiğini söyledi.

Söz alan Zühal Demir, Acıpayam ekonomisini ayakta tutan sektörün inşaat olduğunu, bu sektörden pek çok kişinin ekmek yediğini ve yaşanan deprem dolayısı ile inşaat sektörünün ülke genelindeki sıkıntının fazlasını yaşadığını, dolayısıyla imarda fiyat artışı olmaması gerektiğini ifade etti.

Meclis Üyesi Ertan Başkan gündem dışı söz almak istediğini söyledi ve Engelliler Derneğindeki konunun ne olduğunu, nasıl çözüm üretileceğini, bu derneğin yaşatılmasının gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, dernekler için birlik beraberlik çağrısı yaptıklarını söyledi. Söz alan Zühal emir, Başkanım ifadenizden, Acıpayam Engelliler Derneğinin duracağını, Özel İnsanlar Derneğinin de bu çatı altında bir arada duracaklarını yönetim bizlerde olduğu gibi seçimlerle değişeceğini anladığını söyledi. Başkan Şevkan’da onayladı.

Ayrıca Zühal Demir, mahallerden gelen ailelerin engelli yakınlarını ilçedeki işlerini göreceği süre zarfında Engelliler Derneğinde misafir edilebileceğini, Belediyenin ulaşım konusunda yardımcı olmasını istediğini söyledi.

Öte yandan bugün Sanayi Caddesi üzerinde meydana gelen kazayı gündeme getiren Zühal Demir, Bademkent kavşağında son günlerde sık kazaların meydana geldiğini aktardı ve bu bölgede kasis, hendek, sinyalizasyon gibi bir çözüm gerektiğini söyledi. Şevkan, bu alanda bir tedbir çalışması yapılması gerektiğini ifade etti.

Ali Bardakçı söz alarak, Belediye Binasına “Türkiye Cumhuriyeti” yazısının ne zaman yazılacağını sordu ve Başkan Şevkan, kısa bir süre içinde yazacağız şeklinde cevap verdi.

İSTİFA EDECEK MİSİNİZ ?

CHP’li Ertan Başkan gündem dışı söz alarak son günlerde basında yer alan ses kayıtları ile ilgili çıkan haberleri dile getirdi.

Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, dün basında yer alan haber sonrasında bugün itibariyle sert bir şekilde hukuki süreç başlatılmıştır, dedi.

Şevkan ve Ertan Başkan arasındaki karşılıklı konuşmalar neticesinde Ertan Başkan, geçmiş meclis oturumunda kardeşi hakkındaki bazı ithamlarda ilgili, kefil olduğunuzu ona güvendiğinizi ve onun böyle bir şey yapmayacağını söylemiştiniz. Dün itibariyle basında yer alan ses kayıtları ve müteahhidin iddiaları akabinde kardeşinize kefilliğiniz halen devam etmekte midir, eğer devam etmekte ise hukuki süreç sonunda kardeşinizin suçlu bulunması durumunda, Belediye Başkanlığından istifa edecek misiniz, sorusuna karşılık, Şevkan “Onu o gün cevap vereyim” dedi.

Son olarak Zühal Demir söz alarak, sizin Belediye Başkanı olarak nasıl sorumluluğunuz varsa bizim de meclis üyesi olarak sorumluluğumuz var. “Güçlü muhalefet güçlü yönetim getirir” diyerek sokrates’ten bir kesit paylaştı.

*İskender, hiçbir kusuru konusunda onu uyarmayan bir vezirine “Sana ihtiyacım yok” dedi.

Vezir “Neden hünkarım?”

İskender “çünkü ben bir beşerim. Sen bu kadar süre zarfında benim tek hatama bile rastlamaıysan cahilsin demektir, örtbas ettiysen o zaman da hainsin demektir”   

Acıpayam Gazetesi.com
07 Ekim 2019


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam198
Toplam Ziyaret6620134