sitene türk bayrağı

   


Belediye Meclisinde "Lan" Gerginliği

Acıpayam Belediye Meclisinin bugünkü toplantısına "Lan" gerginliği damga vurdu.

Belediye Meclisinde "Lan" Gerginliği

Acıpayam Belediye Meclisinin bugünkü toplantısına "Lan" gerginliği damga vurdu.

Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısı Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'ın başkanlığında toplandı.

Toplantı başladığında Belediye Başkanı Şevkan, Soru Önergelerinin Meclisi ilgilendirmediğini ancak bunlara cevap vereceğini söyledi.
Meclis üyelerinin görevleri hakkında bir yazıyı okuttu ve bu yazıyı meclis üyelerine dağıttı.
Bunun akabinde de CHP'li Meclis Üyesi Ali Bardakçı'da Belediye Başkanının görevlerini okudu.

Muhalefetin ilk oturumda verdiği 20 maddelik soru önergesinin görüşülmesi esnasında tartışmalarda oldu.

Sanayi kavşağında bulunan atıl durumdaki eski akaryakıt istasyonu alanın, trafik akışına uygun olmadığı için alan düzenlemesi sırasında kapatıldığını söyledi.

Muhalefet meclis üyesi Zuhal Demir'de Türkiye genelinde Akaryakıt istasyonlarının genelde kavşağa yakınlıkta olduğu bunun kapatılmasının çözüm olmadığını belirtti ve burada acilen sinyalizasyon sistemi yapılması gerektiğini aktardı ve İstasyonun bir an önce aktifleştirilmesini söyledi.

"LAN" GERGİNLİĞİ

Bu görüşmeler devam ederken karşılıklı konuşmalar sırasında AKP'li meclis üyesinin Şükrü Yalçın'ın "Lan" kelimesi sarfetmesini CHP'li Ertan Başkan tepki gösterdi ve muhalefet meclis üyeleri toplantıyı terketmek üzere ayağa kalktı. Bu sırada Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'ın devreye girmesiyle Ali Bardakçı ve Şükrü Yalçın'ın karşılıklı özür dilemelerden sonra oturuma yeniden devam edildi.

Yassıhüyük Mahallesindeki "Obruk" oluşması konusunda ise Şevkan, MTA'dan yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

İLAÇLAMA KONUSU

Vatandaşların sineklerin çok olduğunu ve ilaçlamanın yetersizliği konusundaki şikayetleri dile geldi ve Şevkan ve Birim Müdürü yeterli ilaçlamanın yapıldığını aktardı.

MAAŞLAR DÜZENLİ ÖDENECEK

Belediye çalışanlarının geçmiş aylarda düzensiz maaş almaları gündeme geldiğinde Şevkan, artık sıkıntıların geçtiğini önümüzdeki aydan itibaren maaşların düzenli ödeneceiği belirtti.

Söz alan Zuhal Demir'de, madem belediyenin maddi sıkıntısı yoksa seçim sırasında vaad ettiğiniz projeleri ne zaman hayata geçireceksiniz, dedi.

İŞ MAKİNELERİ KONUSU

Belediyeye ait iş makinelerinin Pazaryerinin üst katında uzun süre beklemesi ile ilgili olarak Ertan Başkan'ın sorusuna ise Şevkan, araçların bakımının yapıldığını ve hizmetlerine devam ettiğini aktardı.

BELEDİYEYE T.C. YAZILMASI

Belediye Başkanı Hulusi Şevkan Belediye İşhanına T.C. yazılması konusunda ise en kısa sürede yazılacağını vaad etti. Muhalefet meclis üyeleri ise süresini sordu ve kısa sürede gerçekleşmesini istediler.

AKP'Lİ İKİ MECLİS ÜYESİNİN DURUMU

İki AKP'li meclis üyesinin aynı zamanda Belediye çalışanı olduğu önergesi görüşülmesinde ise Şevkan, bunun hukuki olduğunu gerekirse başka bir işte de çalışabileceklerini ifade etti.

KÖPRÜBAŞINA TUVALET

Acıpayam Köprübaşı mevkiinde tuvalet sıkıntısı görüşülmesinde ise genel olarak görüş birliği oldu ve acilen bu bölgeye bir tuvalet yapılması benimsendi.

SANCAK OLAYI

Yazır mahallesi Hacı Ömer Ağa Camisinde bulunan ve Kütüphaneye teslim edildikten sonra Acıpayam Belediyesine teslim edilen tarihi sancağın kaybolması görüşülmesinde ise Şevkan, Sancağın hala bulunamadığını aktardı ve sorumlular hakkında soruşturma açıldığını söyledi.
Ertan Başkan ise Şevkan'a bu konuda sizin hiç sorumluluğunuz yok mu, dedi.

DEMREMZEDELER

Ertan Başkan, depremzeler için kalıcı çözümlerin ne zaman bulunacağını söylemesi üzerine ise Belediye Başkanı Şevkan, Belediye bu güne kadar 400 bin lira ödenek geldiğini söyledi ve Belediyenin depremzedeler için yaptığı çalışmalarda yaklaşık 2.5 milyon lira harfiyat için harcama yaptıklarını aktardı.





Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam587
Toplam Ziyaret6625571