sitene türk bayrağı

   


Bol Soru Önergeli Meclis Toplantısı

Acıpayam Belediye Meclisi Toplantısına Muhalefetin Soru Önergeleri damga vurdu.

Bol Soru Önergeli Meclis Toplantısı

Acıpayam Belediye Meclisi Toplantısına Muhalefetin Soru Önergeleri damga vurdu.

Acıpayam Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan Başkanlığında gerçekleşti.

Acıpayam Belediye Sarayı Toplantı Salonunda gerçekleşen Meclis Toplantısı muhalefetten bir eksikle gerçekleşti.
16 AKP ve 9 CHP'li Meclis Üyesi bulunuyor.

Bugünkü Meclis Toplantısında, CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Alev verdiği soru önergesinde,
"Seçilmiş olduğunuz 1 Nisan 2019 itibariyle Belediyemizin toplam borcu ve personel sayısı, ABELTAŞ şirketinin toplam borcu ve personel sayısı, Akaryakıt işletmesinin toplam borç ve personel sayısı, 
ABELTAŞ şirketinin kurulduğu günden itibaren, toplam gider yekünü ve toplam gelir yekününün tarafıma bildirilmesini arz ederim" dedi.

Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'da, AK Parti Genel Merkezinin kendilerinden Belediyenin araç ve personel sayısı ile gelir gideri konusunda bilgi istediklerini söyledi.

Yine CHP'li Meclis Üyesi Ertan Başkan ise "Akalan'da Belediyeye ait 5 adet tarımsal sulama amaçlı pompalar bulunmakta olup, bu pompaların elektrik tüketimi saatlik olarak ne kadardır ve ayrıca saatlik sulama ücretleri hangi esaslara göre ve kimler tarafından belirlenmektedir" dedi.

Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'da konu hakkında Aydem'den tüketim bedelinin öğrenileceğini ona göre fiyatın belirleneceğini söyledi.

Yine Muhalefet Meclis Üyelerinden Zuhal Demir'de verdiği soru önergesinde,
"1- Denizli Büyükşehir Belediyesi 2018 faaliyet raporunda, son 5 yıllık bütçe giderleri personel gideri bütçenin % 5'i, yatırım giderleri % 53'ü olarak görülmekte, 
Acıpayam Belediyesinde ise bu durum personel gideri SGK ile % 30, yatırım gideri % 31 şeklindedir.
Yani 1milyon nüfusa 722 kişi hizmet veriyor belediye adına, bizde Abeltaş personeli hariç 260 kişi. Kimsenin işi ve aşı ile uğraşmıyoruz ama bu gerçeği de görmezden gelmeyelim.

2- Büyükşehirin ilçe yatırımlarına baktığımızda Çameli'ye son 5 yılda garaj, kapalı pazaryeri, itfaiye garajı, hastane inşaatı, Hayri Dev Kültür Sanat Merkezi, alt yapı çalışmaları vb. yatırımlar yanında Pamukkale Üniversitesi Çameli MYO projesi dahil edilmiş. Bizim MYO kapasitemizde dolu, 2. bir MYO projesini de hep birlikte Büyükşehir Belediyesinden talep edelim.

3- Yine Büyükşehir Belediyesinin 2018 beton kilit taş döşeme çalışmalarına baktığımızd, Bozkurt'a 220 bin m2, Serinhisar'a 247 bin m2, Çardak'a 300 bin m2, Çivril'e 387 bin m2 taş döşenirken, Acıpayam'da bu rakamın 178 bin m2 olduğunu görüyoruz.Önümüzdeki 5 yılı bu konuda lehimize çevirelim.

4- Acıpayam Belediyesi faaliyet raporu gider tablosunda 1 milyon 730 bin lira faiz gideri, 4 milyon 537 bin lira müşavir firma gideri (bu müşavir-danışma-firma kim ne karşılığı ödendi)
759 bin lira temsil gideri, 531 bin lira zirai ilaç alım gideri görülmektedir. 2019 ve devam eden 4 yılda bu harcama kalemlerinde daha iyi hizmet ve yatırım yapmak adına, daha dikkatli tasarruflu olmamız gerekir.

5- Yine faaliyet raporumuzda, kira alacaklarımızdan alınan kiranın 836 bin 652 tl. alacaklardan 2019 devreden kira alacağımızın ise 1 milyon 87 bin tl. olduğu görülmektedir. Belediyemizin kiraları tahsil konusunda daha kararlı olmasını ve Belediye kiracılarının da daha hassas ve duyarlı olmalarını bekliyoruz. 

6- Acıpayam Belediyesi gelir gider tablosuna baktığımızda 3 kalem öne çıkıyor. 4 milyon 400 bin lira taşınmaz satışı 1 milyon 78 bin lira SGK'ya  verilen taşınmazın satışı geliri ile toplam 5 milyon 500 bin lira toplam taşınmaz geliri,
8 milyon 672 bin lira doğalgaz firmasının yol çalışmalarından dolayı verdiği zararı karşılama amacıyla gelen gelir ve 20 milyon 233 bin lirada İller Bankasından nüfus oranına göre gelen gelir ile toplam gelir 34 milyon 405 bin lira olduğu görülmekte.
Belediyenin toplam geliri 42 milyon 747 tl.  belirtildiğine göre, dolayısıyla diğer gelierler 8 milyon 300 bin liradır.
Bu tablolar göz önüne alındığında, yatırıma fırsat görünmüyor.

7- Son olarakta tüm bu hususları göz önüne alırsak, bugün satışı istenen 8 adet taşınmazın ve belediyeye ait diğer taşınmazların satılmasından ziyade elimizdekileri muhafaza etmenin doğru olduğunu, bunun yerine belediyemizin bu çabalarını alacaklarını tahsil etme ve giderleri kısma yönünde sergilemesi gerektiğini daha doğru bir yol olduğunu ekonomik dengenin satış yolu ile sağlanmadığının, 10 yıllık süreçte tecrübe edildiğini düşünüyorum" dedi.

AKP Meclis Üyesi Mahir Altuğ, Denizli Büyükşehir belediyesinin personel gideri bütçenin kitapta % 5'i olarak yazsada aslında % 14 olduğunu iddia etti. 

Öte yandan CHP Mehmet Alev'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınayan konuşmasının ardından Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'da saldırıyı kınadı ve duyduğumda "içim sızladı" dedi.
AKP'li Şükrü Yalçın'da saldırıyı tasvip etmediklerini belirtti ve bu konunun Acıpayam Belediye Meclisine taşınmasına anlam veremeiğini söyledi.

Soru önergelerinin cevapları önümüzdeki günlerde cevaplanacağı belirtilirken, gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesine ise Pazartesi günü devam edilecek.

Ramazan Alkan
Acıpayam Gazetesi.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam89
Toplam Ziyaret6627384