sitene türk bayrağı

   


Acıpayam'da Bahçe Evi Yapanlara Yasal İşlem

06/02/2019

Acıpayam’da bahçe evi yapan çok sayıdaki kişi hakkında imar barışından yararlanmalarına rağmen yasal işlem yapıldığı ve para cezası kesildiği bildirildi.

Acıpayam'da Bahçe Evi Yapanlara Yasal İşlem

Acıpayam’da bahçe evi yapan çok sayıdaki kişi hakkında imar barışından yararlanmalarına rağmen yasal işlem yapıldığı ve para cezası kesildiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Acıpayam’da bahçe evi tarzında inşaat yapanlar Acıpayam Belediyesi tarafından tespit edilerek, yasal işlem başlatıldı ve para cezası uygulandı.

İMAR BARIŞINDAN YARARLANDIK

Ruhsatsız yapı yaptıkları gerekçesiyle kendileri hakkında yasal işlem başlatılan vatandaşlar “İmar Barışından yararlandık ücretini yatırdık ve belgemizi aldık” buna rağmen cezalandırıldık dediler.

Acıpayam Belediyesi tarafından yapılan yasal işlem belgesinde şu bilgilere yer verildi,

“Yapı Tatil Zaptında, yeri ve tespit anındaki durumu belirtilen inşaatınızı Belediyemizden ruhsat almadan yapmakta olduğunuz için 3194 sayılı İmar Kanununun 32 inci maddesine göre yasal işlem yapılacak olup “Durum Tespit Raporu” düzenlenerek inşaatınız mühürlenerek durdurulmuştur. Durdurma işlemine ait bu “Yapı Tatil Zaptının bir adedi Yapı Sahibine tebliğ edilmiş sayılmak üzere inşaat mahalline asılmış ve bir adedi de muhtara verilmiştir.

Belediyemizden ruhsat almadan mühürü bozarak inşaat devam ettiğiniz veya yapılmış hali ile kullanmaya devam ettiğiniz takdirde Türk Ceza Kanununun mühür fekkine ilişken 274 üncü ve sonraki maddelerine göre Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.

Bu nedenle, bir içerisinde İnşaatınız Ruhsatsız ise ruhsat almanız, ruhsat ve eklerine aykırı Ruhsat ve Eklerine uygun hale getirmeniz gerekmektedir.

Aksi halde 3194 sayılı İmar Kanununun 32 ve 42 inci maddelerine göre Yasal İşlem yapılacaktır” denildi.

Acıpayam Gazetesi.com

 

 


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam683
Toplam Ziyaret6621673