sitene türk bayrağı

   


Acıpayam’lı Çiftçiler Çözüm Bekliyor

Acıpayam’da yağmur sularının tarlalarına zarar verdiği çiftçiler acil olarak çözüm beklediklerini belirttiler.

Acıpayam’lı Çiftçiler Çözüm Bekliyor

Acıpayam’da yağmur sularının tarlalarına zarar verdiği çiftçiler acil olarak çözüm beklediklerini belirttiler.

Huzur Bulvarı ve Çamlık Mahallesinin bir bölümünden gelen yağmur suları çevre yolunun altından Gebiz bölgesine gittiği ve buradaki ekili alanlar ile tarlalar ve yolun zarar gördüğü ifade edildi.

Tarla sahiplerinden İsmet Kapkaç, son yıllarda yağmur sularından dolayı yolların bozulduğunu tarlaların zarar gördüğünü aktardı ve yaşanan olumsuzluktan dolayı tarlalarına gidemediklerini söyledi.

ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Kapkaç, konunun çözüme kavuşturulması için Acıpayam Belediyesine, DESKİ’ye ve DSİ’ne dilekçe ile gerekli müracaatları yaptıklarını anlattı ve çözüm beklediklerini belirtti.

Dilekçede şunlar anlatıldı,

“Acıpayam ve Çamlık kanalizasyon ve yağmur suları aşağı mahalle 112 acil istasyonunun oradaki rögara toplanıp yoldan aşağı Antalya karayolunun altından geçerek yıllardır tapu kadastro gebiz yoluna bırakılmıştır. Bu yolun sağ ve solu kanalizasyon ve yağmur sularından zarar görmüştür. Duyarlı çiftçilerimizin veya tarla sahiplerinin şikayeti üzerine belediye bir kepçe ile gebiz yolu dediğimiz yolu arık yaparak aşağı indirmişler ama yol kalmamış ulaşım yapılamıyor. Yoldan sonra 1 metre olan arık her sene genişleyerek sağdan-soldan 3-4 metre tarlalarımızdan toprak gitti. Krokideki işaretli yerden itibaren su serbestçe sağa sola ekili alanlara zarar veriyor. Lütfen biz üreticiye ve çiftçilerimize yardım ve destek olmanızı saygıyla arzederim. Önlem alınmadığı sürece zarar ziyan davası açılacaktır. Konuyla ilgili bilgi yazısını şahsıma bildirilmesi. Bazı tarla sahipleri çiftçilerimiz imzası ve telefonu ektedir”

Acıpayam Gazetesi.com






Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam289
Toplam Ziyaret6598713