sitene türk bayrağı

   


İlçesine Her Yıl Elleri Dolu Geliyor

Denizli’nin Çal ilçesinde doğup, evlendikten sonra İsviçre Zürich’ yerleşen iki çocuk babası 48 yaşındaki Süleyman Murat Çilbirci, 18 yıldan bu yana memleketine her yıl gezmeye geliyor.

Her yıl tatil için Çal’a gelen Çilbirci, eli boş gelmiyor. Bu güne kadar ilçedeki ana sınıfı öğrencileri için 125 adet zeka geliştirici oyuncak, 300 adet santraç takımı ve 100 adet voleybol topunu alarak öğrencilere hediye etti. 

Daha önceki yıllarda Çal’a geldiğinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çal Belediyesi Başkanlığına 30 adet bağlama ve 300 adet kitap alarak ta belediye kütüphanesine bağışladı. 25 yıldır İsviçre’de yaşadığını ancak memleketini hiçbir zaman unutmadığını belirten Çilbirci, “Orada benim yaşam standardım çok yüksek. 

Kazandığım paranın her yıl bir bölümünü doğup büyüdüğüm ilçemdeki çocuklarımızın geleceğine yön vermek için harcıyorum. Öğrencilerden, öğretmenlerden gelen talepler üzerine veya İsviçre’de öğrencilere hediye edilen farklı ürünlerden esinlenip dağıtım yapacağımız ürünü belirliyoruz. Toptancılarla gerekli görüşmeler yapılıyor. Ben geldiğimde parasını ödeyip ilçeme götürüyoruz, dağıtımını yapıyoruz” dedi.

SPOR VE MÜZİK ÖNEMLİ

Çal’da sportif ve sosyo-kültürel aktivitelerin çoğalmasının kendisini çok memnun edeceğini anlatan Çilbirci, “İlçemde santranç, voleybol topu dağıtımı yaptıktan sonra sportif alanda farklı çalışmalar yapılarak gençlerin eğitiminin yanı sıra spora yönelmeleri sağlanarak ilçede hareketliliğin yanı sıra birlik beraberlik ve kenetlenme olduğunu gördüm. 

Bunun başında ise Çal Belediyesinin uzun uğraşları ve çalışmaları ile kurduğu Çal Belediyespor kulübü ve sporculara desteğini esirgemeyen Çal Garası taraftarları. Bende taraftarların maçlarda kullanabilmesi için davullar, darbukalar, ziller alarak takımımıza destek olmaya çalışıyorum. ” dedi. 

Ayrıca ilçede son yıllarda müzik aletlerine öğrencilerin ilgisinin artmaya başladığına dikkat çeken Çilbirci, “İlçeme 30 adet bağlama aldım. Bunları halk eğitim müdürlüğü ve belediyeye teslim ettim. Öğrencilerimiz ücretsiz açılan kurslarda bağlama ve gitar çalmasını öğreniyor. Sanatla ve sporla uğraşan gençlerimizin ufku da açık oluyor. Gençlerimizin elinde satranç takımı, bağlama, gitar görünce çok mutlu oluyorum.” Dedi


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam215
Toplam Ziyaret6618157