sitene türk bayrağı

   


Acıpayam Ziraat Odasından Bölgeyi Kalkındıracak Büyük Proje

Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım Acıpayam’lı çiftçiler için hazırladıkları önemli projeyi açıkladı.

Acıpayam Ziraat Odasından Bölgeyi Kalkındıracak Büyük Proje

Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım Acıpayam’lı çiftçiler için hazırladıkları önemli projeyi açıkladı.

Acıpayam, Denizli’nin en büyük ovasına sahip ilçelerden biri. İlçe ekonomisini ayakta tutan hayvancılığı destekleyen sılajlık mısır ve yonca ekiminin ağırlıklı olduğu ilçede, yeni ürün arayışları da devam ediyor.

Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, İlçede ÇKS’ye kayıtlı 26 bin çiftçi bulunduğunu belirterek, her geçen yıl çiftçi sayısının azaldığını söyledi.

DOSYA SAYISI YÜZDE 50 AZALDI

Acıpayam Ziraat Odasına 2011 yılında odaya 8 bin 500 dosya teslim edilirken geçen 7 yılda bu sayı 4 bin 500’e düştüğünü belirten Başkan Ercan Yıldırım, “Acıpayam’da çiftçi sayısı her geçen yıl düşüyor. Bunun nedeni ise mazot ve gübre gibi maliyetlerin yüksek olması.

Tabi bir de çiftçi ürettiği malı satamıyor. Acıpayam hayvancılığın yoğun olduğu ilçe. Bu bölgede yem bitkilerine verilen destek artırılmalı” dedi.

İYİ TARIMA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Acıpayam Ziraat Odası olarak iyi tarım uygulamalarına yönelik çalışma başlattıklarını da açıklayan Ercan Yıldırım “Çalışmalarımız Eylül gibi başlayacak. Her mahallede toplantılar düzenleyerek, o bölgede yatişen ürün çeşitliliği tespit edeceğiz. Bu çalışmalarımızın ardından o ürünlerin, iyi tarım uygulamaları ile ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır” dedi.

“BİZDE TEŞVİKTEN YARARLANMAK İSTİYORUZ”

Bazı kooperatif ve sivil toplum kuruluşlarına verilen makine, ekipman gibi desteklerden Ziraat Odalarının yararlanmadığını söyleyen Ercan Yıldırım “Biz de bu teşviklerden yararlanabilsek daha çok önümüz açılır. Örneğin, çalışmalarımızı yürütebileceğimiz yeni bir binaya ihtiyacımız var. İnşaatına başladık. Ancak yüzde 50 destek verilse daha hızlı tamamlanır ve çiftçinin de önü açılmış olur” diyerek destek talebinde bulundu.

 


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam372
Toplam Ziyaret6598106