sitene türk bayrağı

   


Kadir Tıkaç Bakü’deki Proje Çalışmalarına Katıldı

Acıpayam Sulama Birliği Başkanı Kadir Tıkaç, Azerbaycan Bakü’de arazi toplulaştırma pilot proje hazırlanması çalışmalarına katılan heyetin içinde yer aldı.

Kadir Tıkaç Bakü’deki Proje Hazırlanması Çalışmalarına Katıldı

Acıpayam Sulama Birliği Başkanı Kadir Tıkaç, Azerbaycan Bakü’de arazi toplulaştırma pilot proje hazırlanması çalışmalarına katılan heyetin içinde yer aldı.

26 Şubat – 01 Mart 2018 tarihleri arasında Azerbaycan Bakü’de “FAO Ulusal Arazi Toplulaştırma Stratejisinin Desteklenmesi ve Arazi Toplulaştırma Pilot Projesinin Hazırlanması Güney İşbirliği Platformu” çerçevesinde yapılan çalışmaya Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Personeli Harita Mühendisi Fatma Gülsever, Ziraat Mühendisi Selime Özcan, Ziraat mühendisi Kürşat Demirel ile Acıpayam Sulama Birliği Başkanı Kadir Tıkaç, Baklan Sulama Birliği Başkanı Ayhan Demirdöğen ve Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever katıldılar.

Birleşmiş milletler FAO desteği ile geçekleşen bu projenin birinci aşamasında Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı (Kend Tesarrüfatı  Nazirliyi) yetkilileri proje danışmanı (Layiha Rehberi) Prof Dr. Amin İslamov  Başkanlığında Ülkemizdeki toplulaştırma uygulamaları ve modern sulama şebekelerini yerinde görmek için on beş kişilik Salyan ili Shorsulu  ilçesi köyleri çiftçi heyeti ile Denizli ili Acıpayam Sulama Birliği ve Baklan Sulama Birliği Arazi Toplulaştırma uygulama alanlarında 04-08 Aralık 2017 tarihleri arasında ziyaret gerçekleştirmişlerdi.

26 şubat 2018 pazartesi günü  Genel müdürlük personeli, Birlik başkanları ile FAO Budapeşte ofisinden Arazi kiralama ve kırsal kalkınma birimi müdürü Dr. Morten Harvigsen Başkanlığında yapılacak toplantı hakkında toplantı gerçekleştirildi.

27 şubat 2018 Salı günü Azerbaycan Tarım Bakanlığı  idare amiri (Genel Müdür) İlham Bayramov  Başkanlığında Bakü’de çalıştay yapıldı.

Bu toplantıda FAO yetkilileri ve Genel Müdürlüğü Personeli Fatma Gülsever Türkiyede yapılan arazi toplulaştırma çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.   

28 şubat 2018 Çarşamba günü Bakü’ye yaklaşık 120 km mesafede yer alan Salyan İli Shorsulu ilçesinde çiftçi bilgilendirme toplantısına katılım gerçekleştirildi.

Bu toplantıda Türkiye tecrübesini Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever  anlattı. Genel Müdürlük personeli Kürşat Demirel, Acıpayam Sulama Birliği Başkanı Kadir Tıkaç, Shorsulu Belediye Başkanı Famil Mammadov ve Salyan İli Tarım Müdürü Taryel Atamaliyev konuşmalar yapmıştır. Öğleden sonra Salyan Valiliği ve Salyan İl Tarım Müdürlüğü ziyaret edilmişti. Salyan Shorsulu Kaymakamı Sevindik Hatamov ziyaretin her aşamasında heyeti yalnız bırakmamış, heyetle yakından ilgilendi.

29 şubat Perşembe günü sabah Azerbaycan Tarım Bakanlığında yapılan çalıştaya katılım sağlanmış burada İlham Bayramov Başkanlığında Türkiye’de yapılan arazi toplulaştırma çalışmalarında kullanılan kanunlar ile mevzuat konusunda bilgi paylaşımı yapılmıştır. 

Acıpayam Gazetesi.com



  


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam23
Toplam Ziyaret6622833