sitene türk bayrağı

   


Acıpayam-Dalaman Yolu İçin Güzel Haber !

Dalaman-Acıpayam yolu için kaynak çalışmalarının sonuçlandığını söyleyen Öztürk, Dalaman yat limanı konusunda ise özel sektöre çağrıda bulundu.

Acıpayam-Dalaman Yolu İçin Güzel Haber !

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, önümüzdeki günlerde yapılması planlanan yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Dalaman ilçe binasında partililer ve muhtarlarla bir araya gelen Milletvekili Nihat Öztürk, Dalaman-Acıpayam yolu, yat limanı, fakülte ve 2019 seçimleri ile ilgili açıklamalar yaptı.

Dalaman-Acıpayam yolu için kaynak çalışmalarının sonuçlandığını söyleyen Öztürk, Dalaman yat limanı konusunda ise özel sektöre çağrıda bulundu.

Dalaman'ın çehresini değişmek için çalıştıklarını belirten Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada; "Acıpayam-Dalaman yolu ile vatandaşın mağduriyeti vardı. Çukurdan, asfaltın kalitesinden, yol düzenlemesinden dolayı şikayetler oldu. Bu yol ile ilgili 4 yıldan bu yana çalışmamız var biliyorsunuz her seferinde de bunu başaracağımızı, önemli olanın azmetmek olduğunu söylemiştim. Yapamazlar diyenlerde oldu. Turizm yolları ve alt yapısı için ayrılmış yaklaşık 9 milyon liralık bir para vardı. Büyükşehir yasası ile beraber o para orada kalmıştı, kullanılmıyordu. O paranın kullanıma açılması için ciddi anlamda çabamız oldu. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dalaman-Acıpayam yolunun hem turizm yolu olması hem de Denizli'yi, Dalaman'a bağlaması nedeni ile önemli olduğuna değinen Öztürk; "Valilik ile Karayolları kısa zaman içerisinde protokol yapacak. Projelendirilerek, inşallah en geç yazın Acıpayam-Dalaman yolu başlar. Teknik konuyu hallettik. Artık top karayollarında, onu da takip ediyorum. Yine yaklaşık 5 yıldır uğraşılan Kale-Muğla yolu var. Oraya da 5 kilometrelik bir tünel yapılıyor. Oranında bitmeye yakın olduğunu öğrenmiş olduk. 2 özel projemiz vardı. Birisi Kavaklıdere-Kale yolu diğeri de Dalaman-Acıpayam yolu.

O dönemden bu yana gündemimizde olan meselenin sonuca gelmiş olması bizi sevindirdi. Dalaman'a hayırlı olsun. İlk kazmayı vurduğumuz zaman yapamazlar diyenlerin durumunu görmek istiyorum. Önemli olan Dalaman'ın menfaati, burası Ak Parti için çok önemli bir ilçe, biz Dalaman'ı hiçbir zaman kaderine terk etmedik" diye konuştu.

Dalaman Yat Limanı için özel sektöre çağrı

Dalaman yat limanı konusunda tavırlarının çok net olduğunu dile getiren Öztürk, ilçeye yat limanı yapılmasını istediklerini söyledi.

Özel sektöre çağrıda bulunan Milletvekili Öztürk, yat limanı yapmak isteyen kişi yada kuruluşların yanında olacaklarının altını çizdi.

Yat limanının ilçeye çok ciddi katkıları olacağını ifade eden Öztürk; "Bu konuya biz hep sıcak baktık. Hep destek olduk. Ama birilerine yakın bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) burayı mahkemeye verdi. Ben vermedim. Dalaman Yat Limanı yapılmasın diye olayı mahkemeye veren kurumun kimin arka bahçesi olduğunu ben çok iyi biliyorum. Daha önce Marmaris-Muğla yolu yapılırken bizi mahkemeye verdiler.

Ne zaman Muğla adına bir şeyler yapmaya kalksak "çevreciler" ayağa kalkıyor. Şimdi, Dalaman'da yat limanı olmayacak tarzında söylemler başladı. Bunlar doğru değil. Özel sektöre buradan çağrı yapıyorum buyursunlar. Biz her türlü kolaylığı sağlayacağız. Burada yat limanı yapacak şahısların, kuruluşların yanında olacağız. Şu saatten itibaren Dalaman'a yat limanı yapılamaz diyenler doğru söylemiyor arkadaşlar. Plan notları şuan devrede kim yapabilecek durumdaysa bunu bilsin. Dalaman Yat Limanı devreden çıkartıldı diye söylemler doğru değil. Dalaman'a yakışır bir yat limanı arzuluyoruz. Ak Parti olarak olabilecek projelere destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

"Belediyenin verdiği sözü tutmasını bekliyoruz"

İlçelerdeki Fakülte ve Meslek Yüksek Okulu yapımlarına ciddi katkılar verdiklerini aktaran Öztürk; "Fethiye'de fakültenin bu hale gelmesinde desteğimiz var. Milas'ta veterinerlik fakültesinde üniversiteye devredilen binalar Milas'a yaptığımız çok önemli bir yatırımdır. 6 yıldır inşaatı durmuş Yatağan Meslek Yüksek Okulu'nun yapımı ile alakalı gerekli kaynağı bulduk. Yatağan Meslek Yüksek Okulu şubat ayında ihaleye çıkıyor. Kavaklıdere ve Seydikemer'in durumları halloldu.

Dalaman'da da bu konunun takipçisi olacağız, nasıl Yatağan'da çürümeye terkedilmiş o binayı eğitime kazandırıyorsak, Dalaman'ı da halledeceğiz. Belediyenin verdiği sözü tutmasını bekliyoruz. Eğer yapamazlar, beceremezlerse biz Ak Partili olarak Kalkınma Bakanımızın yanına giderek Dalaman Üniversitesinin hayata geçmesi konusunda da elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi.

"Milyonluk yatırımlar yapılıyor"

Dalaman'a, Türkiye'nin 3'üncü büyük dış terminalinin yapıldığını hatırlatan Öztürk, şunları kaydetti;

"Şuanda Dalaman'a çok ciddi bir yatırım. Muğla turizmin başkentlerinden bir tanesi, bu yatırım Dalaman'ın çehresini değiştiriyor. Yaptığımız büyük yatırımları biz anlatamıyor muyuz. DSİ Milas'ın dağlarından kanallar ile Bodrum'a su getirilmesini sağladı. Milas'ın içme suyu projesinin temeli atıldı.

Dalaman Ovası sulama suyu projesinin temeli atıldı. Milyonluk yatırımlar bunlar. Önümüzdeki seçimlerde Dalaman belediyesini alıp ilçemizin çehresini değiştireceğiz. Dalaman inşallah 2019'da Ak Partili bir belediye olacak. Bizlerde belediyecilik nasıl yapılır, hizmet nasıl yapılır göstereceğiz."


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam738
Toplam Ziyaret6599162