sitene türk bayrağı

   


Acıpayam Sulamasına Büyük Yatırım

Su kaynağı olan yapraklı Barajından su alma yapısı olan Yusufça Regülatörüne, buradan da sulama şebekesi ana kanalından suyun kapalı sistem içerisine alınması zaruret haline gelmiştir.

Acıpayam Sulamasına Büyük Yatırım

İşletme ve bakım hizmetleri Acıpayam Sulama Birliği tarafından yürütülmekte olan Acıpayam Ovası Sulaması, açık kanal kapalı borulu sulama sistemine sahip, 10.300 hektar alandan oluşmakta olup, Darıveren, Dedebağı,Köke, Bedirbey, Akalan, Çamköy, Kumafşarı, Gümüş, Yazır, Dodurga, Yumrutaş, Yeşildere, Yeniköy, Ucarı ve Corum olmak üzere 15 adet yerleşim birimine hizmet vermektedir.

          Acıpayam Ovası Sulamasına su, su kaynağı olan Yapraklı barajından yaklaşık 30 km mesafede bulunan su alma yapısı Yusufça Regülatörüne Dalaman Çayı yatağından gelmektedir. Uzun mesafeden gelerek şebekeye alınan su miktarında fazla miktarda kayıp ve kaçak olmaktadır.

          Acıpayam Ovası Sulama Sistemi açık kanal kapalı borulu sistemden oluşmaktadır. Ana kanalın açık olması nedeniyle yoğun bir şekilde rusubat ve yosun oluşumu sulamayı olumsuz etkilemekte, sulamanın kesintiye uğratmakta olup bundan  dolayı mağduriyetler yaşanmaktadır. Bu durum işletme ve bakım maliyetlerini de artmaktadır.

          Su kaynağı olan yapraklı Barajından su alma yapısı olan Yusufça Regülatörüne, buradan da sulama şebekesi ana kanalından suyun kapalı sistem içerisine alınması zaruret haline gelmiştir.  

06.06.2017 tarihinde Gölhisar Belediye Başkanlığı toplantı salonunda: DSİ 21.Bölge Müdürlüğü ve DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, Gölhisar Belediye Başkanlığı, Acıpayam Sulama Birliği ve Gölhisar Sulama Birliği yetkililerinin katılımı ile yapılan toplantı kararı neticesinde, Acıpayam Sulaması İletim Hattının DSİ 18. Bölge Müdürlüğünce projelendirilip yatırım programına teklif edilmesi kararlaştırılmış, Gölhisar Sulaması Yenileme işi ile birlikte yapılması planlanmıştır.

Yapımı planlanan Acıpayam Sulaması İletim Hattının keşif bedeli 100.000.000,00 TL olarak hesaplanmıştır. Bu miktarın %90’ı DSİ tarafından, %10’luk kısmı da Devralan kuruluş olan Acıpayam Sulama Birliği tarafından karşılanması gerekmektedir.

        Acıpayam Sulama Birliği Meclisinde ‘’Acıpayam Sulaması İletim Hattının’’ yapımı kararı ile %10’luk katkı payının ödemesi konusunda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yapılan başvuru neticesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığına müracaat edilmiş Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN’ın talimatıyla talep incelenmiş Büyükşehir Belediye Meclisine sevk edilmiştir. Belediye Meclisinin 18.12.2017 tarih ve 1389 sayılı meclis kararı ile Acıpayam Sulama Birliğinden talep edilen %10’luk katılım payının Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca karşılanmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

Acıpayam Sulama Birliği Başkanı Kadir TIKAÇ, Acıpayam Sulaması İletim Hattı yapımında %10’luk katkı payının Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi konusunda büyük emeği geçen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN Bey’e ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN Bey’e şahsım ve çiftçilerimiz adına teşekkür ederim dedi.

 


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam413
Toplam Ziyaret6625397