sitene türk bayrağı

   


AYNES’te Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

AYNES Gıda, Öz Gıda İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imza töreni gerçekleşti.

AYNES’te Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

AYNES Gıda, Öz Gıda İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imza töreni gerçekleşti.

Törene Hak-İş Konfederasyonu Vekili Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, AYNES Yönetim Kurulu Üyesi Nail Çamcı, AYNES Ceosu İsmet Kabak, AK Parti Acıpayam İlçe Başkanı Nur Hayat Şanlı, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, AYNES yöneticileri ve çalışanları katıldı.

"Çamcı, Aynes Gıda'da hızlıca işleri rayına soktuk"

Aynes Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Nail Çamcı, Aynes Gıda'nın 2016 yılında Türkiye'de bulunan 500 büyük şirket arasında 181. sırada, sanayi şehri Denizli ilinde de 12 dev şirket arasında yer aldığını,  ayrıca 1.050 çalışanı ile Acıpayam'da yaklaşık 300 ayrı noktadan çiğ süt toplayarak günlük 700 ton sütü işleyebildiklerini belirtti.

Çamci, Şirket yöneticilerinin FETÖ/PDY Paralel Devlet Yapılanması davasında tutuklu bulunmalarından dolayı Mahkeme 10 Aralık 2016 tarihinde şirketin yönetimine TMSF'yi Kayyım olarak atandıktan sonra Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Aynes Gıda'yı yönetmeye başladıklarını ifade etti. Ocak 2016 ayında şirket sahiplerinin mahkemeden bir günde iflas erteleme kararı çıkarttıklarını, ciddi manada ekonomik darboğazda olduğu, çok yüksek borç düzeyi olduğu için borçları ötelediklerini kaydeden Çamcı, Hamdolsun biz geldikten sonra hızlıca işleri rayına soktuk, bugüne kadar hiçbir zaman işçilerimizin maaşını ödeme gününden sonraya sarkıtmadık, hatta ilk geldiğimizde her ayın 20'lerinde ödenen maaşları, ayın 7'sine kadar çektik. Bu gün geldiğimiz noktada 1.050 adet çalışan işçimizin, çalışanımızın sendikalaşma hakkını kullanmanın önünü açmış bulunmaktayız Bu TMSF de bulunan şirketlerin içinde bir ilk konumundadır" dedi.

"Yolculuğumuzun yeni bir dönemini birlikte gerçekleştiriyoruz"

Karşılıklı anlayış içerisinde işyerimizin verimli bir şekilde faaliyetlerini yürütmesi anlayışıyla toplu iş sözleşmesi imza töreni için bir araya gelinildiğini söyleyen Çamcı, Aynes çalışanlarıyla yolculuğumuzun yeni bir dönemini birlikte gerçekleştiriyoruz. İmzalan toplu iş sözleşmesinin tüm taraflara hayırlara vesile olmasını diliyor, bu sürecin mimarlarına Aynes adına teşekkür ediyorum" dedi.


Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Konuşmaların ardından, Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Aynes Gıda CEO vekili İsmet Kabak toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmzaların ardından Aynes Gıda çalışanları ve Öz Gıda İş Sendikası yöneticileri ile birlikte toplu fotoğraf çekildi.

Hak İş Genel Başkan Vekili ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, sendikamızın yeni örgütlendiği Aynes Gıda A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı.

Şahin, “Sektörün en önemli amiral gemilerinden biri olan Aynes Gıda’da örgütlenmek ve burada toplu İş sözleşmesi yapmak ve burada ÖZ GIDA İŞ olarak var olmak gerçekten bizim için ayrıcalıktır.” diye konuştu.

Sendikamız Öz Gıda İş ile Aynes Gıda A.Ş. arasında, 1.050 işçiyi kapsayan 2 yıl süreli I. dönem toplu iş sözleşmesinin imza töreni 28 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Törene, Genel Başkan Mehmet Şahin'in yanı sıra, Aynes Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necmettin Görmezoğlu, AYNES Ceosu İsmet Kabak, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Ak Parti Acıpayam İlçe Başkanı Nurhayat Şanlı, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Aynes Gıda Yönetim Kurulu Üyeleri Nail Çamlı, Hülya Karadeniz, Ahmet Öz, İbrahim Paşalı, Melih Serim, Ahmet Yalçın Yalçınkaya, çalışanlar ve Basın Mensupları katıldı.


Şahin: “Aynes Gıda yönetimi çalışanların örgütlenmesini engellemedi”

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, törende yaptığı konuşmada,  "örgütlenme çalışmalarımız sırasında işçilerin hiçbirine baskı ve mobbing uygulanmadı. Anayasa tarafından güvence altına alınan işçilerin örgütlenme özgürlüğü çoğu işveren tarafından çeşitli bahanelerle engellenirken, Aynes Gıda Yöneticileri tam aksi bir tutum sergileyerek isteyen her çalışanın sendikamıza üye olmasının önünü açtı.  Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Şahin, Aynes Gıda ile Sendikamız arasında imzalanan 01.01.2018-31.12.2019 yürürlük süreli I. dönem Toplu İş Sözleşmesinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

"Aynes'in geleceğe emin ellerde nasıl taşındığını görüyoruz"

Şahin, Öz Gıda İş Sendikasının işçi-işveren ilişkilerini uzlaşma ve diyalog üzerine inşa etmeye çalıştığının altını çizerek, “Bugüne kadar sürdürdüğümüz ilkeli, kararlı yolculuğumuzda, gıda sektörünün en önemli amiral gemilerinden biri olan Aynes Gıda’da örgütlenmek ve burada toplu sözleşme yapmak ve burada ÖZ GIDA İŞ olarak var olmak gerçekten bizim için ayrıcalıktır" dedi.

Aynes Gıda'nın son dönemde büyük bir ivme kazandığını ve önemli kazanımlar elde ettiğini belirten  Şahin, Aynes 'in yeni bir anlayış ve yaklaşımla nasıl hızla geliştiğini, güçlendiğini ve bu konuda Aynes'in geleceğe emin ellerde nasıl taşındığını görüyoruz. Bu başarılarda yönetici ve çalışanların fedakarca çalışmalarının rolü çok büyüktür ” diye konuştu.


"İşyerlerini geleceğe taşımak için büyük fedakarlık yapıyorlar"

Şahin, her sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de çalışanların inanması ve mesleğini severek yapması için geleceğe yönelik endişelerinin, kaygılarının olmaması gerektiğini ifade etti. Çalışanların gece gündüz işyerlerini geleceğe taşımak adına büyük fedakarlıklar yaptıklarını belirten Şahin, şunları kaydetti: "imzalanacak  bu toplu iş sözleşmesi ile elde edilen imkanlar hiç bir zaman arkadaşlarımızın emeğinin karşılığı değildir. Ama Aynes büyüdükçe, imkanlar geliştikçe inşallah daha büyük imkanlarla daha iyi sözleşmeler yapılacaktır. Burada önemli olan huzur içinde çalışmaktır. Bugün burada imzalayacağımız toplu iş sözleşmesi de, umarım diğer işletmelere ve patronlarına örnek olur.” dedi.

“Ürettiklerinizi tüketin ve çevrenize tükettirin”

Ülkemizde, örgütlenme oranını yükseltmek, üretim ve istihdam ekonomisine destek vermek için önemli bir kampanyanın yürütülmesinde Öz Gıda İş’in öncü olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

“Sendikamız, başta kendi üyeleri olmak üzere, tüm sendikalı işçileri; Ürettiklerini Tüketmeye, Çevresindekilere de Tükettirmeye ve Markalarına Sahip Çıkmaya’ davet ediyor. Bu kampanya ile öncelikle toplumda sendikacılık konusunda var olan algıyı, olumlu yönde geliştirmek istiyoruz. Örgütlü olmakta tereddüt eden işverenleri cesaretlendirmek istiyoruz.

Her zaman uzlaşmacı sendikacılığı bir ilke olarak benimseyen Öz Gıda İş Sendikası olarak bu vesile ile; İşçi de benim, işyeri de benim. Bu malları ben üretiyorum, ben tüketiyorum. Markama sahip çıkıyorum” diyoruz. Bu yüzden, sizlerden toplu sözleşme vesilesi ile ricam, bundan sonra her türlü ihtiyacınızı karşılarken, kendi örgütlü olduğumuz işyerleri tarafından üretilen ürünleri tercih edin. Aynes’in ürünlerini tercih edin. Çalıştığınız, helal rızık kazandığınız işyerine sahip çıkın. Böylece, işçi işveren dayanışmasını, ÖZ GIDA duruşunu herkese gösterelim" dedi.

Örgütlenmede, toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese, Aynes Gıda yöneticilerine, yönetim kurulu üyelerimize ve bütün çalışanlara bir kez daha teşekkür eden Şahin,  Aynes ile Öz Gıda İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesinin başta işyerine, sendikamıza, Denizli ekonomisine ve ülkemiz çalışma hayatına hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam188
Toplam Ziyaret6619183