sitene türk bayrağı

   


MEHMET ÇAĞDAŞ
cagdasemlak_20@hotmail.com
TRAFİK KAZASI MAĞDURLUĞU
13/11/2020

Merhaba değerli okurlarım, uzun zamandan sonra tekrar birlikteyiz.

Bundan sonra köşemde farklı konularla beraber olacağız. Dilerim konularım ve bilgilendirmelerim sizleri sıkmaz, yararlı olur.

Bugün trafik kazaları ile ilgili ön bilgiler vereceğim.

Hepimiz bir şekilde trafik ile iç içeyiz. Bazen kazanın içinde kendimizi buluyoruz. Bir bakmışız kaza sonucu ya ölüm yada yaralanma yaşıyoruz. Allah kimseye kaza bela vermesin. Ancak hareket halinde olduğumuz sürece bu kaçınılmaz bir gerçek.

Öncelikle 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu trafik kazasını şu şekilde tanımlar.

Karayolları üzerinde meydana gelen bir yada bir kaç aracın karıştığı ölüm, yaralanma ve maddi zararla sonuçlanan olaylara trafik kazası denir, der.

Başımızdan yada yakınımızın başından böyle bir kaza geçtiğinde ne tür haklarımız var ve ne tür işlemler yapmalıyız!

Kaza sonucu yaralanmalarda 8 yıl içerisinde, ölümlü durumlarda 15 yıl içerisinde tazminat başvurusu  yapma hakkımız var.

Yaralanmalı kazalarda istenilen belgeler:

Trafik kaza tespit tutanağı, ifade tutanakları, olay yeri varsa mobesa görüntüleri, resimleri, olay mahkemeye intikal etmiş ise karar, takipsizlik verilmiş ise takipsizlik kararı, genel adli muayene raporu, epikıriz, yaralanma ile ilgili resimler, gelir belgesi, ehliyet, ruhsat, sigorta poliçesi ve diğer kaza evrakları ile sigortaya başvuru yapılır.

Ölümlü kazalarda:

Trafik kazsı tespit tutanağı, ölüm raporu,aile nüfus kayıt örneği, veraset ilamı, ölen kişinin gelir durumunu gösterir belge, SGK gelir bağlamış ise gelirin peşin değerini gösteren belge, diğer kaza evrakları ile birlikte başvuru yapılır.

Önemli olan mağdur olmuş kişlileri tekrar mağdur etmemek adına doğru bilgiler ile hareket edilmelidir. Ne yazık ki günümüzde bu konuda mağdurlara tekrar mağduriyet yaşatabiliyorlar. Bu yüzden mutlaka bilene sormak ve doğru bilgiler ile doğru zamanda doğru başvuru yapmak.

Kulaktan dolma bilgiler ile değil, bilgiyi kaynağından alarak hareket etmeliyiz. Yanlış bilgilerden ve işi bilmeyenlerden dolayı mağdurlar hak ettikleri tazminatları ya az almakta yada alamamaktadır.

Sevgili okurlarım bu kısa bilgi doğrultusunda yinede kafanıza takılan sorularınız olursa beni arayıp bilgi alabilirsiniz. Bildiklerimi sizlerle paylaşmaktan onur duyarım. Bilemedğim olduğunda da mutlaka öğrenip sizleri bilgilendiririm.

Kazasız, belasız günler dilerim. Şu sıkıntılı yapay korona virüsü sürecinde dikkatli olalım, kurallara uyalım. Kendimizi düşünmüyorsak bile sevdiklerimiz için dikkatli olalım.

Sağlıcakla kalın sevgili okurlarım. Sevgi her zaman hayat felsefeniz, prensibiniz olsun. Sevgi güneş gibidir ısıtır ama ücret istemez. 



3247 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HA ANAM HA GADIN ANAM - 07/08/2015
HA ANAM HA GADIN ANAM
NETWORK MARKETİNG - 26/04/2015
NETWORK MARKETİNG
CESARET BAŞARI GETİRİR - 01/12/2014
CESARET BAŞARI GETİRİR
MERHABA - 29/05/2014
MERHABA
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam134
Toplam Ziyaret6597868