sitene türk bayrağı

   


Hüseyin Ercan
ercanhuseyin@mynet.com
BİR İMZA DA SEN VER
07/05/2018
BİR İMZA DA SEN VER
100 BİN İMZA!

Ben bu imzayı geleceğim için, çocuklarım için, torunlarım için verdim.
Ben bu imzayı 'Ali kıran baş kesen devri' sona erecek diye verdim.Ben bu imzayı benim ne yediğime,ne içtiğime,ne de giydiğime karışmasınlar diye verdim. Ben bu imzayı "ey CHP" " Ey Kılıçtaroğlu""Bu chp zihniyeti" diye ötekileştirilmemek için verdim.
Akp'ye oy vermeyenler ya vatan haini ya da fetö terör örgütü üyesi dedikleri için verdim.Ben bu imzayı Cumhuriyetin tüm kazanımlarına 16 yıldır sata sata bitirdikleri için verdim.Ben bu imzayı son birkaç tane kalan Şeker fabrikaları satılmasın diye verdim. Ben bu imzayı ülkemdeki üniversiteler bölünmesin diye verdim.Git kardeşim sen de imzanı at! Yarın ağlayıp sızlamanın anlamı da kıymeti de yok.

Haydi kardeşim bir imza da sen ver! Demokrasiye katkın olsun.. Efendim nasıl olurmuş da sosyal demokrat bir parti,milliyetçi,dinci,sağcı partilerle bir araya gelip ittifak kurarmış.Bir Afrika atasözü der ki: Aslan,ceylan, sırtlan, zebra, yan yana koşuyorlarsa, orman yanıyor demektir! Ülke yanıyor ülke, kimin kimle koştuğunun ne önemi var! Baskerwille'li williem" Gülmeyi sizin gözünüzden bu kadar korkutucu kılan nedir demiş? Kör keşis: Gülmek korkuyu öldürür korku olmadan inanç olmaz, Çünkü şeytan korkusu olmazsa Tanrı'ya ihtiyaç olmazdı." Bu hikayede bence tam günümüzle eş değer. Son olarak sözlerime yine bir hikaye ile sonlandıracağım.

Ülkenin birinde ilginç bir gelenek varmış. Sıradan bir vatandaş öldüğünde kilisenin çanı iki kere çalınıp ölüm halka duyurulurmuş. Eger ölen bir asilzade ise çan üç kez, Ülkenin kralı ölürse dört kez çalarmış. Günün birinde herkesin hak aramak için sığındığı mahkeme bir vatandaşı haksız yere mahkum etmiş ve o gün kilisenin çanı tam beş kez çalmış. Ahali merak içinde kilisenin papazina koşmuş.Ey papaz efendi kraldan daha önemli biri var mı çanı beş defa çaldın.
Papaz şöyle cevap vermiş.
Evet kraldan daha önemli biri var bugün o öldü,bugün ADALET öldü ADALET demiş. Yani anlayacağımız üzere adalet kraldan da asilden de üstündür.Krala ve bu hiyerarşik düzene karşı; adaletin peşine düşen aslanların,ceylanların,zebraların,sırtlanların yanındayız! Bu bazen bir imza ile bazen de bir söylemle....


940 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SORUM VAR! - 22/10/2017
“Sen kimsin!” “Sen kimsin yav!” “Sen kimsin be!” “Sen kim oluyorsun!”
EVET Mİ? HAYIR MI? - 02/04/2017
EVET Mİ? HAYIR MI?
KANDIRILDIK - 06/12/2016
KANDIRILDIK
15 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASI - 23/10/2016
15 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASI
ÖVÜNMEK GİBİ OLMASIN AMA BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ! - 08/09/2016
ÖVÜNMEK GİBİ OLMASIN AMA BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ!
Biz mi salağız, yoksa siz mi çok zekisiniz ? - 31/07/2016
Biz mi salağız, yoksa siz mi çok zekisiniz ?
NE KALDI ELİMİZDE ! - 04/06/2016
NE KALDI ELİMİZDE !
SORUYORUZ ! ŞEHİR YAYGARACILARI SÖYLEYİN BAKALIM ? - 19/04/2016
SORUYORUZ ! ŞEHİR YAYGARACILARI SÖYLEYİN BAKALIM ?
"DİN ELDEN GİDİYOR" - 05/04/2016
"DİN ELDEN GİDİYOR"
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam619
Toplam Ziyaret6620555